Terug naar de resultaten
Verkocht
Oukoop 37 A in Nieuwer Ter Aa 3626 AX

Oukoop 37 A

3626 AX Nieuwer Ter Aa, NL
Prijs op aanvraag
088-4111888

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 39 ha 75 a 50 ca
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving/ligging
Op een uitstekende locatie, in het groene hart, op korte afstand van het dorp Nieuwer ter Aa, bieden wij aan het onroerend goed behorende bij het melkveehouderijbedrijf “Plus Oultre” gelegen aan de Oukoop 37A te Nieuwer ter Aa. Bij het melkveehouderijbedrijf behoort een...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving/ligging
Op een uitstekende locatie, in het groene hart, op korte afstand van het dorp Nieuwer ter Aa, bieden wij aan het onroerend goed behorende bij het melkveehouderijbedrijf “Plus Oultre” gelegen aan de Oukoop 37A te Nieuwer ter Aa. Bij het melkveehouderijbedrijf behoort een ruim erf en bouwblok met daarop de bedrijfswoning, een moderne ligboxenstal met plaats voor 102 GVE en jongvee, een grote loods, sleufsilo’s, kuilplaten, etc. De huiskavel bij de boerderij is circa 30 hectare. De veldkavel ligt nabij Kockengen op circa 5 kilometer afstand. De locatie is uitstekend gelegen in een overwegend agrarisch gebied, met een goede ontsluiting op de openbare weg. De locatie is aangesloten bij rustpunt.nl en hooiberghutten.nl in overleg met beide organisaties is het contract ter overname beschikbaar.

Woonhuis
De vrijstaande onderheide woning is in 1992 opgetrokken uit gemetselde en geïsoleerde spouwmuren, betonnen vloeren en een geïsoleerd zadeldak met wolfseinden, gedekt met pannen. De woning is rondom voorzien van kunststof kozijnen en isolerende beglazing. Aan de zuid- en westzijde is de woning voorzien van rolluiken. De woning heeft een inhoud van 475 m3 en woonoppervlakte van circa 120 m2 en is in uitstekende staat. Op de begane grond bevindt zich de entree met meterkast, trapopgang en toilet. De woonkamer is voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming en een openhaard. Door de grote ramen en schuifpui aan de zuidzijde is de lichtinval in de woonkamer groot. Vanuit de woonkamer zijn de beneden slaapkamer en de keuken bereikbaar. De slaapkamer heeft een eigen badkamer met wastafel, toilet en douchecabine. De klassieke woonkeuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een ruim werkblad en een dubbele wasbak. Ook de keuken is voorzien van een plavuizenvloer met vloerverwarming. Vanuit de keuken is de kelder van circa 6 m2 en een stahoogte van circa 1,90 m toegankelijk. De kelder is droog en goed bruikbaar.

Vanuit de keuken komt men in de bijkeuken (tussenbouw tussen woning en ligboxenstal van circa 24 m2) waar een kantoor, de eerder genoemde badkamer en de meterkast (met 3 x 50Ah aansluitingen) zich bevinden. De bijkeuken heeft een plat dak, is volledig betegeld en heeft deels vloerverwarming.

Op de eerste verdieping zijn via de overloop 4 slaapkamers, de CV ruimte en de badkamer bereikbaar. De volledig betegelde badkamer met dakkapel is voorzien van een ligbad, wastafel en douchecabine.

Met een vlizotrap is de ruime vliering bereikbaar.

De ligboxenstal is in 2011 gebouwd, onderheid en deels op de onderbouw van de vorige ligboxenstal. De ligboxenstal is circa 41 meter lang en 23,60 meter breed (totaal 973 m2) en heeft een mestput van circa 700 m3. Opgetrokken uit halfsteens gevels met damwandprofielplaten topgevels en de zijgevels zijn met zeil (90% dicht) afsluitbaar.De goothoogte is 4,50 m1 en de nokhoogte met luchting is 9,50 m1 hoog . De constructie is gebouwd met verzinkt stalen spanten, houten gordingen en gedekt met asbestvrije golfplaten. De constructie is sterk genoeg voor de plaatsing van zonnepanelen.
De 3 + 1 rijige ligboxenstal heeft 102 ligboxen voor Grootvee (waarvan 10 voerligboxen), 12 jongveeligboxen, 3 groepshokken voor jongvee en een afkalfstal. De boxafscheiding is deels met paddestoelboxen, deels met zwevende boxen en deels met fiberglasstokken. Het voerhek is zelfsluitend aan de ene zijde en een keerbuis aan de andere zijde. Er zijn 2 krachtvoerboxen en een koeborstel aanwezig.

In 2013 is de melkstal volledig gerenoveerd tot een 2 x 8 zij-aan-zij melkstal. De melkput is circa 2,10 breed. De inrichting is van GEA en omvat melkmeting, krachtvoervoorziening, automatische afname en IQ melkstellen. De melkpomp is voorzien van een frequentieregelaar. De vloer is voorzien van Kraiburg rubbermatten.

In het tanklokaal staat een De Laval melktank met een inhoud van circa 6.000 liter uit 1999, de installatie van de melktank is uit 2012. De melktank is voorzien van een voorkoeler, warmteterugwinning en tankwacht. In het tanklokaal bevindt zich tevens de compressor met persluchtdroger en de grondwaterbron met ontijzeringsinstallatie (bouwjaar 1998).

Boven het tanklokaal en de entree van de stal, bereikbaar door middel van een vast trap, is een grote skybox gebouwd van circa 78 m2 groot. Er is een kantoor van circa 10 m2 en een grote geïsoleerde ontvangstruimte met een aanrecht en voorzien van elektra, water en gas. De ruimte kan worden verwarmd door middel van vloerverwarming. De skybox biedt een uniek uitzicht op de stal en is uitermate geschikt voor het ontvangen van groepen tot 25 personen.

De werktuigenberging is in 1993 gebouwd, onderheid en opgetrokken uit damwandprofielplaten gevels op een funderingsbalk, met stalen spanten, houten gordingen en gedekt met damwandprofielplaten en voorzien van een onderheide betonvloer. De totale oppervlakte bedraagt circa 340 m2 en een aanbouw van circa 72 m2. De goothoogte is 4,10 m1 bij circa 340 m2 en 2,5 m1 bij 72 m2. De nokhoogte is circa 6,5 m1 voor het hoofdgebouw.
De werktuigberging is toegankelijk door middel van een grote schuifdeur en de aanbouw door middel van openslaande deuren.

De 3 hooiberghutten zijn in 2007 geplaatst op een betonnenplaat. De hooiberghutten zijn opgetrokken uit houtengevels met een puntdak, gedekt met metalen golfplaten, in de vorm van een hooiberg. 2 hooiberghutten zijn voorzien van 4 slaapplaatsen en een veranda en 1 hooiberghut is voorzien van 5 slaapplaatsen, toilet, aanrecht met warm/koud water en is groter qua inhoud. Alle hooiberghutten zijn ingericht met tafel, stoelen, tuinmeubilair en bedden.

Bij de hooiberghutten staat een eenvoudig sanitairgebouw, opgetrokken uit houten gevels met toilet en douche en wasgelegenheid.

De locatie is aangesloten bij hooiberghutten.nl dit contract is in overleg met deze organisatie overdraagbaar.

In februari 2018 is er een risicoanalyse Legionella Leidingwaterinstallatie prioritaire instelling en beheersplan gemaakt. Op verzoek kan dit document beschikbaar worden gesteld.

De voeropslag bestaat uit 2 kuilplaten van betonplaten met een totaal oppervlakte van 670 m2 en een sleufsilo van circa 6 x 26 meter met een wandhoogte van 1,50 m1 voorzien van een betonvloer. Voor opslag van bijproducten is er een kleine sleufsilo van circa 4 x 12 m1 met een wandhoogte van circa 0,80 m1.

Voor de opslag van krachtvoer zijn er 3 polyester silo’s aanwezig waarvan 2 voorzien van een vijzel ter grootte van 2 8 ton en 1x 10 ton inhoud.

Overige voorzieningen
• Kunstmestsilo met een inhoud voor 12 ton.
• Overkapping over de eenlingboxen
• Houtopslag
• 40 voets container voor opslag.

Erfverharding
De erfverharding bestaat deels uit betonklinkers, deels uit gestort beton en deels uit betonplaten.?

Cultuurgrond
Huiskavel
De huiskavel is circa 30 hectare groot waarvan circa 4,5 hectare is gelegen aan de overzijde van de weg. De gronden zijn van goede kwaliteit. Deels rivierklei op veen en deels veen. De ontwatering van de percelen geschiedt door middel van greppels en sloten. De gronden zijn prima verkaveld en onderhouden. De kavels zijn goed ontsloten zowel over het erf als direct vanaf de openbare weg.

Veldkavel
De veldkavel van bijna 9 hectare ligt op circa 5 kilometer van de bedrijfslocatie. De grondslag van deze rechthoekige kavel is veengrond. Deze kavel is bereikbaar door middel van een recht van overpad vanaf de Portengen. De ontwatering is goed door middel van greppels en sloten.

De totaal beteelbare oppervlakte bedraagt 34.42.50 hectare (opgemeten door Kavel 10 landmeters op 5 april 2016).

Op verzoek zijn de bemestingsonderzoeken uit 2015 (uitgevoerd door Eurofins Agro) van alle percelen beschikbaar.

Milieuvergunning
Het bedrijf was meldingplichtig in het kader van de NB-wet. In juni 2015 is er door Agrifirm Exlan een aanvraag Nb-wetvergunning ingediend voor 80 melkkoeien, 44 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar en 20 schapen ouder dan 1 jaar, inclusief lammeren tot 45 kg. In juli 2015 is er een meldingsbevestiging ontvangen voor bovenstaande dieren met de bevestiging dat de benodigde depositieruimte is geregistreerd. De totaal geregistreerde depositieruimte is 1.247,60 kg NH3 per jaar. Beide documenten zijn in de bijlagen opgenomen.

Fosfaatrechten
Er zijn bruto (voor 10% afroming) 3280 fosfaatrechten beschikbaar voor overname. Deze fosfaatrechten zijn niet in deze aanbieding opgenomen.

Betalingsrechten
Er zijn 34,07 betalingsrechten aanwezig. De totale uitkering bedroeg in 2017 € 12.504,87 (incl. vergroeningsbetaling). De betalingsrechten zijn inbegrepen in deze aanbieding.

Bestemming
De vigerende bestemming van de bedrijfslocatie is volgens het bestemmingsplan Landelijk gebied west, 1e herziening, Agrarisch met waarden - Landschapswaarden met een dubbelbestemming Waarde - Archeologie 4. In de bijlage zijn de regels van het bestemmingsplan opgenomen. Het bouwblok zoals aangegeven in het bestemmingsplan is circa 11.000 m2 groot.
Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Aantal ligboxen 102 Aantal jongvee plaatsen 12 Melksysteem Zij-aan-zijstal Opstanden Ligboxenstal Oppervlakte: 973 m²; bouwjaar: 2011 Werktuigenberging Oppervlakte: 340 m²; bouwjaar: 1993 Overdracht Status Verkocht Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 39 ha 75 a 50 ca Huiskavels 30 ha 00 a 00 ca Veldkavels 09 ha 00 a 00 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 30 ha 00 a 00 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 475 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1992

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.