Terug naar de resultaten
Verkocht o.v.
Noordzijde 135 in Bodegraven 2411 RG

Noordzijde 135

2411 RG Bodegraven
€ 1.200.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 247 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

Algemene informatie
WLTM biedt u aan deze monumentale fraai gelegen woonboerderij met bijgebouwen, tweede vrijstaande woning en grasland gelegen aan de Noordzijde 135 te Bodegraven op een grondoppervlakte van 1.83.06 ha. Een unieke combinatie met multifunctionele mogelijkheden op het gebied...
Lees meer

Omschrijving

Algemene informatie
WLTM biedt u aan deze monumentale fraai gelegen woonboerderij met bijgebouwen, tweede vrijstaande woning en grasland gelegen aan de Noordzijde 135 te Bodegraven op een grondoppervlakte van 1.83.06 ha. Een unieke combinatie met multifunctionele mogelijkheden op het gebied van luxe wonen met de mogelijkheid van het houden van eigen paarden, schapen of alpaca’s. Het ensemble van gebouwen biedt kopers de gelegenheid om naar eigen inzicht te benutten. Het hoofdgebouw is zeer degelijk gebouwd en met gevoel in details verbouwd en gerenoveerd. Het achterhuis is momenteel in gebruik als kaasopslag, maar kan eenvoudig omgezet worden in andere functies. De 2e woning kan dienst doen als exclusief gastenverblijf en mogelijk onder voorwaarden voor recreatieve functies. Voor de liefhebber van het echte buitenwonen in combinatie met het houden van dieren is stalruimte beschikbaar voor de winterperiode en kunt u uw veestapel weiden op de weilanden die u vanuit de woonkamer kunt overzien.

Ligging
Midden in de randstad ligt Bodegraven centraal in het Groene Hart in het midden tussen de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De (hemelsbrede) afstand tot elk van deze steden bedraagt circa 30 kilometer.
Het dorp Bodegraven ligt aan weerszijden van de Oude Rijn, waarin zich midden in het dorp een sluis bevindt. Het oudste gedeelte van Bodegraven bevindt zich aan de noordkant van het water.
Net ten zuiden van Bodegraven bevinden zich het recreatiegebied de Reeuwijkse Hout en de Reeuwijkse plassen. Hier kan men ook naar het strand. Verder liggen ten noorden van Bodegraven de Nieuwkoopse plassen en grote open gebieden waar men kan wandelen en fietsen. De afgelopen jaren is het aanbod aan restaurants ook sterk toegenomen. In totaal zijn er op dit moment ongeveer 20, met een zeer gevarieerd aanbod. Bodegraven leent zich uitstekend als uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten.
De kavel
De woonboerderij wordt bereikt via de fraai gelegen oprijlaan met fruitboomgaard op een kavel van totaal bijna 2 ha groot, bestaande uit de woonkavel met aansluitend 3 percelen weiland. Op de woonkavel bevindt zich naast het hoofdgebouw een ruim, degelijk gebouwde 2e woning (zomerhuis), een open hooiberg en stalruimte. De voormalige huisstal doet momenteel dienst als kaasopslag.

Woonhuis
Het woonhuis is opgetrokken uit steensmuren in voor- en achtergevel voorzien van vlechtwerk met een rietgedekte kap met wolfseinden. De kap is ter plaatse van het voormalige stalgedeelte verlaagd. De woning is door de verkopers grootschalig gerenoveerd, waarbij de gehele bovenverdieping bij de woning is getrokken.

Indeling:
Begane grond:
Via het portaal met meterkast komt u in de hal met plavuizenvloer, toilet en houten bordestrap naar de verdieping. De sfeervolle woonkamer is voorzien van openhaard en balkenplafonds en houten vloer. De woonkamer is deels voorzien van een wand met schoonmetselwerk en een gemetselde toog naar een halletjes dat toegang geeft naar de kelder. De ruime woonkeuken welke gerealiseerd is in de opkamer geeft toegang tot de kelder en bijkeuken voorzien van wasmachine- en drogeraansluitingen. Via de bijkeuken komt u in de kaasopslag met toegang tot een koelcel.

1ste verdieping:
Bereikbaar vanuit een ruime overloop met dakraam. Aan de voorzijde bevindt zich woningbreed de masterbedroom voorzien van dakraam. Aansluitend is badkamer een aanwezig voorzien van ligbad, douchecabine, toilet en een dakraam. Over de verdieping loopt een centrale gang welke toegang biedt tot vijf ruime slaapkamers waarvan twee slaapkamers voorzien van dakkapel en drie slaapkamers voorzien van dakraam.

2e woning: met afmetingen van 10,95 m breed x 8,23 m diep.
De woning is opgetrokken in steensmuren met rietgedekt zadeldak en is bijzonder gunstig gelegen op de kavel met fantastisch uitzicht over de eigen weilanden en achterliggende polder.
De woning is op de begane grond voorzien van een entree met meterkast en toilet, komend in de woonkamer met openhaard, ruime open keuken met toegang tot bijkeuken met wasmachine- en drogeraansluiting. Tevens bevindt zich op de begane grond één slaapkamer met aansluitend een badkamer voorzien van ligbad en wastafel.

Verdieping:
Vanuit de hal bereikbaar met een opgaande trap komend op de overloop met toegang tot drie slaapkamers. Tevens aanwezig een ruimte met CV-ketel.

Schuur 1:
Opgetrokken in steengevels met pannengedekt zadeldak. De schuur heeft een afmeting van 7,28 m breed x 4,70 tot 3,63 m diep. De schuur is bereikbaar middels openslaande deuren. Indeling open ruimte met afgescheiden houthok.

Schuur 2:
De schuur heeft een afmeting van 7,05 m breed x 4,63 m diep.

Tussen de schuren staat een hooiberg bestaande uit 6 roeien met een rietgedekte kap.

Ontsluiting en tuin
Voor het hoofdgebouw is een boomgaard aangelegd met diverse fruitbomen en mooi grasveld. Voor de woning zijn enkele leilindes geplaatst. Rondom de woning zijn meerdere plekken geschikt als terras of zitje.

Cultuurgrond
Naast en rondom de woonkavel zijn 3 percelen weiland aanwezig welke via de woonkavel alsmede een zelfstandige dam naar de Noordzijde zijn ontsloten.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied Noord van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk d.d. 20 september 2016, de bestemming is:
? Enkelbestemming Wonen
? Dubbelbestemming Waarde – Acheologie 3
? Maatvoering aantal wooneenheden: 1
? Bouwvlak
? Enkelbesteming Agrarisch met waarden
? Dubbelbestemming Waterstaat – Waterkering
? Gebiedsaanduding wetgevingszone - wijzigingsgebied

Zakelijke rechten en erfdienstbaarheden
Perceel 5723 is belast met een opstalrecht nutsvoorzieningen op een gedeelte van het perceel ten behoeve van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te Bodegraven.

Tevens rust er formeel een erfdienstbaarheid op de kavel ten behoeve aan achterliggende gronden. De erfdienstbaarheid wordt thans niet benut.
Overdracht Status Verkocht onder voorbehoud Prijs € 1.200.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 247 m² Perceeloppervlakte 18306 m² Gebouwgebonden buitenruimte 154 m² Overige inpandige ruimte 115 m² Externe bergruimte 64 m² Inhoud 970 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 3 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Redelijk tot goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Bodegraven Sectie B Perceelnummer 4177 Oppervlakte 3910 m² Kadastrale gegevens Gemeente Bodegraven Sectie B Perceelnummer 5723 Oppervlakte 10650 m² Kadastrale gegevens Gemeente Bodegraven Sectie B Perceelnummer 7662 Oppervlakte 3746 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.