Terug naar de resultaten
Verkocht
Langeweg 18 in Bruinisse 4311 RB

Langeweg 18

4311 RB Bruinisse
Vraagprijs € 539.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1948 Woonoppervlakte 132 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Akkerbouwbedrijf “De Buijs” bestaande uit een authentieke hoeve en bedrijfsgebouwen gelegen aan de Langeweg 18 te Bruinisse met een oppervlakte grond van totaal circa 1.00.00 ha. Goed verkaveld. Het betreft twee naast elkaar gelegen percelen, elk aan een zijde van de Langeweg...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Akkerbouwbedrijf “De Buijs” bestaande uit een authentieke hoeve en bedrijfsgebouwen gelegen aan de Langeweg 18 te Bruinisse met een oppervlakte grond van totaal circa 1.00.00 ha. Goed verkaveld. Het betreft twee naast elkaar gelegen percelen, elk aan een zijde van de Langeweg gelegen.

Het hof heeft de grandeur van vroeger door de aanwezigheid te midden van de gronden. Te bereiken via twee oprijbanen over eigen grond.

De boerderij bestaat uit een woonhuis (1948), twee schuren (1917 en 1948), een wagenschuur
en een varkenshok. Het erf met eigentijdse tuin en moestuin is omringd door een windsingel,
bomen en bosschages. Het woonhuis heeft enkele typische details, zoals een serre, dakkapellen
en boogvelden boven de vensters. Deze elementen maken de boerderij bijzonder. De stenen
gevels van de schuur uit 1917 zijn vele malen verbouwd. Er zijn diverse vensters dicht gemetseld
en er is veel aan gerepareerd. In dit geval is hetgeen wat de schuur heeft meegemaakt af te
lezen aan het metselwerk. De schuur uit 1938 bevat houten gevels. Het erf heeft een drinkput.

Er zijn aansluitingen aanwezig op aardgas, elektriciteit, water, schotelantenne en septic-tank.
Het totale erf is circa 10.000 m² groot (1 hectare).

Ligging
Het hof ligt in het buitengebied van Schouwen Duiveland, tegen de buitendijk aan. Tip: neemt u een mooie wandeling over de buitendijk alhier, dan kunt u de boerderij goed aanschouwen vanuit de hoogte, met de Oosterschelde aan de andere zijde. Echt een mooie omgeving om te leven.
De Langeweg is een weg welke vanuit het dorp Bruinisse tot diep in de polders strekt met aan het eind deze hoeve aan uw linkerzijde, op ruim 3, 5 km afstand. De Langeweg wordt met regelmaat geflankeerd door boerderijen waardoor het sociaal gezien niet afgelegen oogt. Oosterland ligt op circa 2 km. De historische stad Zierikzee, waar de middelbare scholen zijn, ligt op circa 10,5 km afstand.

Hier komt de rust op u af. Aan het begin van de oprit vanaf de Verloren Kostweg zijn twee woningen gelegen welke een overpad hebben over een klein stuk tot aan voornoemde weg.

Woonhuis
De woning is gebouwd in 1948 en heeft een woonoppervlakte van circa 132 m2 (inhoud circa 600 m3). Het geheel is in steen (spouw) gebouwd en deels voorzien van originele kozijnen en deels van hardhouten kozijnen. De houten kapconstructie (zadeldak voorzien van 2 dakkapellen) is deels met cement bestreken schoten en met dakpannen gedekt. Rolluiken aanwezig, niet functioneel. Houten vloeren in de gehele woning met uitzondering van hal en keuken.

Nutsvoorzieningen zijn aanwezig o.a. gas, elektra en water. De verwarming geschiedt door middel van een aardgasgestookte centrale verwarming (cv-combiketel uit 2005). Tevens aanwezig een septictank.

De benedenverdieping (met uitzondering van de bijkeuken) is voorzien van houten kozijnen met dubbelglas. Geen verdere isolatie aanwezig. De vloer is deels van beton en deels van hout. De plafonds zijn van zachtboard. Het sanitair etc. is gedateerd. De woning is deels gedateerd, maar heeft leuke details. Het heeft een ruime hal en dito woonkamer met kamer-en-suite. De keuken betreft een klein woonkeukentje met uitzicht op het erf. De woning heeft zoutwaterschade 1953.

Indeling:
Begane grond:
Ruime hal (6,00 m x 3,30 m)met meterkast (met slimme meter). Woonkamer en suite (circa 4,70 m x 4,00 m) met erker welke is voorzien van glas in lood ramen, gemetselde schouw geschikt voor houtkachel, keuken, jaren ‘70 (circa 2,60 m x 3,20 m) half betegeld met aanrechtblad van kunststof zonder inbouwapparatuur, toilet met stortbak, half betegeld, jaren ‘70, hal (ruim) geheel betegeld en met trapopgang, kelder (circa 2,60 m x 4,56 m, circa 1,95 m hoog, droog), bijkeuken. Het ketelhok v.v. van de cv-ketel is alleen van buiten toegankelijk.


1ste verdieping:
Ruime overloop (circa 2,50 m x 5,00 m, 2,00 m hoog), toilet, vijf slaapkamers deels voorzien van vaste kasten en wastafel, zachtboard plafonds. De badkamer (circa 2,84 m x 2,17 m) is voorzien van bad en vaste wastafel (gedateerd) en wasmachineaansluiting. Slaapkamer 1(circa 3,90 m x 3,42 m, hoogte circa 2,36 m) met toegang tot balkon. Slaapkamer 2 (circa 3,35 m x 3,60 m) met inbouwkast. Slaapkamer 3 (circa 3,45 m x 4,00 m) voorzien van inbouwkast en wastafel. Slaapkamer 4 voorzien van wastafel, inbouwkast en dakkapel.

2de verdieping:
Bergzolder, niet beloopbaar.

De tuin is rondom gelegen en is één groene beleving.

Bedrijfsgebouwen
Landbouwschuur:
De landbouwschuur (20,00 m x 41,00 m) dateert uit 1917. De nokhoogte is circa 10,00 m en de goothoogte circa 4,00 en 3,00 m.
Het is een originele, traditionele landbouwschuur, in steen opgetrokken en voorzien van een houten kapconstructie, welke met hout is onderschoten en voorzien van dakpannen. Een deel van het dak heeft een asbesthoudende golfplaten dakbedekking. De kap is verzakt. De vloer is grotendeels van beton. De landbouwschuur heeft deels nog een originele indeling. Capaciteit voor de opslag van 400 ton aardappelen (provisorisch). De schuur is toegankelijk door middel van schuifdeuren. Het is geen moderne landbouwschuur en dus niet functioneel. De kap is plaatselijk versterkt met staal en de dakhelling verspringt. Het metselwerk is aangetast door zout water.

Wagenhuis/garage:
Het wagenhuis (6,00 m x 25,00 m) is in steen opgetrokken, waarbij later een aanbouw is gerealiseerd. Het is deels voorzien van een zadeldak met dakpannen en deels met asbestcementgolfplaten gedekt. De vloer is van beton en het wagenhuis is voorzien van twee garagedeuren en één overheaddeur en is geheel overzolderd. Deels stalen en deels houten spanten.
Dit wagenhuis is in gebruik als garage, werkplaats en berging.

Loods:
Deze houten loods (7,00 m x 11,00 m), nokhoogte circa 14,30 m, goothoogte circa 8,25 m, is gedateerd en heeft een zadeldak dat met asbestcementgolfplaten is gedekt. De loods heeft geen vloerverharding en kan uitsluitend voor de stalling van werktuigen worden benut. De schuur staat momenteel uit het lood. Het ligt achterop het erf.

Erfverharding
De erfverharding bestaat uit klinkers en enkele stelconplaten. Deels is het erf onverhard.
De erfverharding heeft een oppervlakte van circa 1.200 m2 (inclusief de oprit).
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 539.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1948 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 132 m² Perceeloppervlakte 10000 m² Externe bergruimte 1047 m² Inhoud 600 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Bruinisse Sectie G Perceelnummer 1428 Oppervlakte 10000 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring