Terug naar de resultaten
Te koop
Meeldijk 20 in Burgh-Haamstede 4328 NG

Meeldijk 20

4328 NG Burgh-Haamstede
Prijs op aanvraag
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2019 Woonoppervlakte 160 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Ondernemers en Buitenlui opgelet!

Nabij Burghsluis, het haventje met bijbehorend gehuchtje onder de rook van Burgh-Haamstede aan de Oosterschelde staat dit interessante object te koop.

De locatie met de zich daarop bevindende landbouwschuren (ruim 3.100...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Ondernemers en Buitenlui opgelet!

Nabij Burghsluis, het haventje met bijbehorend gehuchtje onder de rook van Burgh-Haamstede aan de Oosterschelde staat dit interessante object te koop.

De locatie met de zich daarop bevindende landbouwschuren (ruim 3.100 m²!) zijn momenteel ingericht voor de opslag en verwerking van uien. Naast de schuren zijn ook nog een kantoor en weegbrug aanwezig. De huidige bestemming laat het oprichten van een (bedrijfs-)woning toe blijkend uit navraag bij de gemeente Schouwen-Duiveland.

In het Bestemmingsplan buitengebied is een lijst Nieuwe Economische Dragers (NED) opgenomen.

Hoogstwaarschijnlijk kan bij het toepassen hiervan recreatief waarschijnlijk ook e.e.a. met bijvoorbeeld appartementen in de schuur of bijvoorbeeld caravanstalling. De bestemming is momenteel Agrarisch, met subbestemming uienbedrijf. Na overleg met verkoper kan er gewerkt worden aan een bestemmingswijziging naar bijvoorbeeld wonen indien u dit wenst. Uw plannen dienen in vooroverleg bij de gemeente worden ingebracht.

Pluspunten van de omgeving zijn het toch sociaal wonen/ondernemen en toch buitenaf, met het strand op circa 3 km afstand en de natuurlijke inlagen langs de Oosterschelde op loopafstand.

Ligging
Burgh-Haamstede is een plaats aan de Kop van Schouwen op het eiland Schouwen-Duiveland, in de Nederlandse provincie Zeeland. Het bestaat uit twee dorpen, Burgh en Haamstede. Beide zijn nog duidelijk herkenbaar, Haamstede noord en Burgh zuid. Met 4194 inwoners (31-12-2015) is het na Zierikzee de grootste woonkern op het eiland.
Burghsluis is een buurschapje aan de Oosterschelde met een eigen haven (hoofdzakelijk pleziervaart) en ligt nabij de verlaten Plompe Toren.
Burgh-Haamstede is vooral bekend dankzij het toerisme in de maanden april tot oktober. Veel mensen weten hun weg te vinden naar de stranden aan de Noordzee.
De vuurtoren in het nabijgelegen Nieuw-Haamstede stond op het oude biljet van 250 gulden afgebeeld.
Door Burgh-Haamstede loopt de Europese wandelroute E9, waarvan het traject in Nederland met het Noordzeepad samenvalt. ?

Bedrijfsgebouwen
Landbouwschuur / opslag uien
De landbouwschuur heeft een oppervlakte van 595 m2 (afmeting 35 m x 17 m) en heeft een capaciteit voor 1.000 ton los gestorte opslag. De schuur is geheel geïsoleerd, opgetrokken uit een stalen constructie, geheel vrij overspannen en voorzien van een betonvloer. De wanden zijn drukvast.
De buitenwanden van de schuur en het zadeldak bestaand uit damwandprofielplaten. Er is sprake van bovengrondse koeling met ventilatoren langs de lange zijde. De kopgevel biedt plaats voor een sectionaldeur met een hoogte van 2,75 m.
De schuur is voorzien van een laaddock met schuifdeur.

Opslagloods
De loods is gebouwd in 2012 en heeft een oppervlakte van 504 m2 (afmeting 36 m x 14 m) en heeft een inhoud voor 800 ton los gestorte opslag. De loods is geheel geïsoleerd, opgetrokken uit een stalen constructie, geheel vrij overspannen en voorzien van een vloer van betonklinkers en stelconplaten. De wanden zijn drukvast.
De buitenwanden van de loods en het zadeldak bestaan uit damwandprofielplaten. Er is sprake van bovengrondse koeling met ventilatoren langs de lange zijde. In de kopgevel is sprake van een brede sectionaldeur (8 m x 4 m). in de zijwand bevindt zich een tweede sectionaldeur (5 m x 4 m) welke toegang biedt naar het achterliggende opslagterrein.

Aanbouw
De aanbouw heeft een oppervlakte van 306 m2 (afmeting 34 m x 9 m). de aanbouw van de fourageschuur is voorzien van een lessenaarsdak en is opgetrokken uit diverse materialen; de zijwand uit metselsteen, de achtergevel uit damwandprofielplaten en het dak uit damwandprofielplaten voorzien van lichtplaten. De vloer is van beton. Deze aanbouw is deels in gebruik als werkplaats, opslag materialen (hout) en als kantine. De binnenzijde is provisorisch afgetimmerd.

Fourageschuur
De schuur is gebouwd in ± 1881 en heeft een oppervlakte van 476 m2 (afmeting 14 m x 34 m). De schuur is opgetrokken in steen en voorzien van een houten dakconstructie met hout onderschoten en een zadeldak gedekt met pannen. De vloer is van gevlinderd beton. De schuur is in gebruik als verwerkingsruimte. De zijwanden zijn deels uitgebroken ten behoeve van de doorgang naar de aanbouw en naar de aangrenzende opslag.

Tussenbouw
De tussenbouw heeft een oppervlakte van 100 m2 (afmeting 20 m x 5 m). Deze tussenbouw is een koppeling tussen de opslagruimte en de verwerking/inpakband en bestaat grotendeels uit damwandplaten. De vloer is van beton en aan de voorzijde is de tussenbouw voorzien van een overkapping.

Damwandloods 1
De loods is gebouwd in 1960 en heeft een oppervlakte van 544 m2 (afmeting 17 m x 32 m). De loods is opgetrokken op een stenen voet, geheel in staal met damwandplaten in windverband. De vloer is van gevlinderd beton. De loods is geheel geïsoleerd en voorzien van een kistendroogwand.

Damwandloods 2
De loods is gebouwd in 1990 en heeft een oppervlakte van 550 m2 (afmeting 25 m x 22 m). deze loods is voorzien van een overheaddeur en een kistendroogwand. Verder identiek aan damwandloods 1. Aan de achterzijde een open schuur van 250 m2 (afmeting 25 m x 10 m) ten behoeve van opslag van machines.

Kantoor
Het kantoor heeft een oppervlakte van 40 m2 (afmeting 5 m x 8 m). opgetrokken in steen (spouw) met een betonvloer en voorzien van een plat dak. De afwerking is eenvoudig. Het kantoor is voorzien van een hal en toiletgroep. In het kantoor is centrale verwarming aanwezig.

Weegbrug met kelder en meetkantoor
Naast het kantoor een weegbrug aanwezig met een maximum capaciteit van 50 ton.

Opslagterrein
Aan de achterzijde van het erf naast de opslagloods is een geheel verhard opslagterrein van 1.125 m2 (afmeting 25 m x 45 m) gerealiseerd. De opslagcapaciteit van het terrein bedraagt circa 1.000 ton.
Aan twee zijden is sprake van drukvaste wanden (sleufsilo’s). de verharding bestaat uit betonklinkers en is voorzien van straatkolken. Door middel van zeildoek is deze buitenopslag af te dekken.
Op dit terrein is van damwandprofielplaten een eenvoudig hokje gemaakt waarin de elektrische installatie aanwezig is. Het geheel is gezekerd op 200 Amp.

Erfverharding
De erfverharding van circa 3.900 m2 bestaat uit gestort beton, betonplaten en asfalt. Hieronder ziet u een foto van het achter terrein.

Milieuvergunning
Activiteitenbesluit van toepassing.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Schouwen-Duiveland d.d. 26 maart 2009.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar www.ruimtelijkeplannen.nl.

Exploitatie
Het bedrijf is thans ingericht voor de opslag en verwerking van uien.

Oplevering
In overleg.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 2019 Bouwvorm Nieuwbouw Indeling Woonoppervlakte 160 m² Perceeloppervlakte 10460 m² Externe bergruimte 3115 m² Inhoud 750 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Buitenruimte Tuin Geen tuin Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente WESTERSCHOUWEN Sectie E Perceelnummer 243 Oppervlakte 10460 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.