Terug naar de resultaten
Verkocht
Gesterweg 28 in Den Oever 1779 EH

Gesterweg 28

1779 EH Den Oever
Vraagprijs € 245.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1930 Woonoppervlakte 270 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Royale kavel met opstallen aan de Gesterweg 28 te Den Oever.

Wilt u landelijk wonen in de kop van Noord-Holland dan is dit agrarische erf op het voormalige eiland Wieringen aan de rand van het dorp Den Oever wellicht iets voor u.
Het voormalige agrarische erf bestaat uit een kavel...
Lees meer

Omschrijving

Royale kavel met opstallen aan de Gesterweg 28 te Den Oever.

Wilt u landelijk wonen in de kop van Noord-Holland dan is dit agrarische erf op het voormalige eiland Wieringen aan de rand van het dorp Den Oever wellicht iets voor u.
Het voormalige agrarische erf bestaat uit een kavel van circa 3.130 m² met een woonhuis (het woonhuis dient wel verbouwd of vernieuwd te worden) en stolpboerderij.
Deze “Wieringer cottage” heeft in meerdere opzichten een goede ligging, namelijk nabij: een openbaar vervoer transferium, dorpskern met winkels, het Robbenoordbos, jachthavens aan het IJsselmeer en de Waddenzee. En voor de aansluiting naar de Randstad bent u binnen 3 minuten op de Rijksweg A7.
Op dit erf kunt u heerlijk tot rust komen en bent u op loopafstand van het gemoedelijke haventje van Den Oever.

Indeling woonhuis:

Souterrain:
Dubbele (droge) kelder

Begane grond:
Entree/gang met trapopgang, woonkamer, voormalige keuken en slaapkamer, tweede entree met trapopgang, keuken, bijkeuken met toilet en woonkamer.

Eerste verdieping:
Overloop met zolderberging, tweede trapopgang met drie slaapkamers en een badkamer met bad en douche.

Tuin en erf:
Ruimte en mogelijkheden op dit voormalige agrarische erf van circa 3.130m² (circa 30 m breed en 140 m diep).
Vanaf de openbare weg bereikt u - via een oprit van maar liefst 40 m - het woonhuis.
Het object beschikt over een voortuin/hobbyweide van circa 1.700 m². De ligging van het woonhuis ten opzichte van de weg geeft het een bijzonder landelijk karakter in het licht glooiende landschap van Wieringen. De oprit vervolgt zich middels een pad tussen het woonhuis met aangebouwde stolpboerderij en de zijtuin naar een met klinkers verhard plein. Vanaf hier heeft u ook een magnifiek uitzicht over het Wieringer landschap.

Algemeen:
Het woonhuis is bij de bouw in de jaren dertig neergezet als twee-onder-een-kapwoning en bevindt zich nog in de oorspronkelijke staat. De aangebouwde stolpboerderij wordt gebruikt als bijgebouw/berging en is o.a. opgebouwd met een hardhouten “anderhalve vierkant”.

Omgeving:
Het landschap van het voormalige eiland Wieringen is geaccidenteerd: het wordt gekenmerkt door landvormen die tijdens de voorlaatste ijstijd, zijn gevormd. Ook bijzonder voor Wieringen is de vondst van een zilverschat. Hierdoor is aandacht gevestigd op het feit dat Wieringen vroeger een uitvalsbasis is geweest van de Vikingen.

In de jaren dertig kwam een einde aan het eilandbestaan door de aanleg van de Afsluitdijk en de inpoldering van de Wieringermeer. Het Wieringer landschap wijkt echter nog steeds sterk af van de omringende polders. Niet alleen het glooiende karakter valt op; het landschap is ook anders, 'losser' ingericht dan het omringende land. De wegen op Wieringen kronkelen nogal. Het hoeft geen betoog, dat het voormalige eiland zeker in de zomer toeristen aantrekt, die zich ook met de watersportmogelijkheden op het Amstelmeer, IJsselmeer en Waddenzee weten te vermaken. Vanouds was Wieringen als eiland een geïsoleerd gebied, waardoor er diverse eigen culturele gewoonten bestonden. Door het "eiland af" raken van Wieringen is deze culturele rijkdom wel minder
herkenbaar, maar nog altijd zijn er typisch Wieringse gebruiken. Een van de tradities is die van de Flora in Den Oever. De kern van de Flora is de nog altijd belangrijke visserij. De visafslag in het dorp opent haar deuren voor het publiek en verschillende schuiten in de haven nemen belangstellenden mee het wad op. Rondom het feest, dat vijf dagen duurt, vinden we een soort kermis.

Kadastrale gegevens:
Gemeente Wieringen, sectie G, nummer 43 (ged.), grootte circa 3.130 m². Totale grootte zal blijken na uitmeting door de dienst van het Kadaster.

Bestemming:
Op basis van het vigerende bestemmingsplan heeft het object de bestemming “agrarische doeleinden met bebouwing”.
Het bestemmingsplan is voorzien van een wijzigingsbevoegdheid om de huidige agrarische bestemming te wijzigen naar “woondoeleinden”. De bestemmingswijziging naar 'Wonen' is in procedure. Vraagt u de verkopende makelaar voor nadere informatie.

Bouwjaar:
Woonhuis: jaren dertig
Stolpboerderij: voor 1900

Isolatievoorzieningen:
Glas: deels dubbele beglazing
Muur: spouwmuur (zonder isolatiemateriaal)
Dak: geen isolatievoorzieningen wel houten dakbeschot
Vloer: geen isolatievoorzieningen

Installaties:
Verwarming: gasgestookte verwarmingsketel
Warmwater: geiser (defect)
Nutsvoorzieningen: water, gas, elektra, kabel en aansluiting op openbaar riool

Bijgebouwen:
Aangebouwde stolpboerderij:
Deze Noord-Hollandse stolpboerderij dateert naar schatting van rond 1850 en heeft een oppervlakte van ongeveer 270 m². De stalen stalraampjes, het gedeeltelijk met riet en pannen gedekte stolpdak, de gevels met oorspronkelijke “boeren geeltjes” en gepotdekseld hout geven het gebouw een gemoedelijk karakter. Eenmaal binnen krijgt u zicht op het houten vakwerk. Functioneel gezien kunt u dit gebouw prima aanwenden als garage voor meerdere auto’s, daarnaast heeft u de beschikking over een aantal afdelingen en een houten zoldervloer.
Ook binnen wordt u omarmd door nostalgie o.a. door de oorspronkelijke klinkervloer en stalelementen.

Overige bijgebouwen:
Tussen de stolpboerderij en de schapenstal staan een aantal kleine bijgebouwen.
De oppervlakte is ongeveer 20 m².
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 245.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1930 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 270 m² Perceeloppervlakte 3130 m² Externe bergruimte 20 m² Inhoud 600 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Wieringen Sectie G Perceelnummer 43 Oppervlakte 3130 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.