Terug naar de resultaten
Te koop
Dorpsweg 59 in Hensbroek 1711 RG

Dorpsweg 59

1711 RG Hensbroek
€ 499.500,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 116 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
WLTM biedt u te koop aan een Noord-Hollandse stolpboerderij met schuren, thans in gebruik als melkveebedrijf, gelegen op een grondoppervlakte van 0.33.96 ha.
Het object bestaat uit een Noord-Hollandse stolpboerderij, ligboxenstal en overige opstallen.

*...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
WLTM biedt u te koop aan een Noord-Hollandse stolpboerderij met schuren, thans in gebruik als melkveebedrijf, gelegen op een grondoppervlakte van 0.33.96 ha.
Het object bestaat uit een Noord-Hollandse stolpboerderij, ligboxenstal en overige opstallen.

* Splitsing Noord-Hollandse stolpboerderij in twee woningen is eventueel mogelijk
* Extra bouwkavel door middel van compensatieregeling onder voorwaarden

Ligging
De Noord-Hollandse stolpboerderij met schuren ligt in de woonplaats Hensbroek in de gemeente Koggenland te Noord-Holland.

De gemeente Koggenland is ontstaan op 1 januari 2017 door samenvoeging van de gemeente Obdam en Wester-Koggenland. In 2006 werd besloten de fusiegemeente de naam Koggenland te geven.

Hensbroek is op fietsafstand gelegen van Obdam, In Hensbroek en/of Obdam zijn voorzieningen zoals onderwijs, kinderopvang, zorg- en dienstverlening, evenals winkels en supermarkten aanwezig. Op maatschappelijk, sociaal, sportief en cultuurgebied biedt Hensbroek en/of Obdam een breed scala aan activiteiten. Het NS-station is op circa 5 minuten afstand.

Woonhuis
De Noord-Hollandse stolpboerderij is gebouwd in ± 1885 en daarna diverse malen verbouwd. De woonoppervlakte bedraagt circa 116 m2 (inhoud circa 439 m3).
De gevels zijn opgetrokken uit gemetselde muren en deels houten gevels met daarboven een schilddak gedekt met riet met aan de voorzijde een pannen spiegel. De vloer op de begane grond zijn deels van hout, deels van beton en deels onverhard. De kozijnen zijn van hout voorzien van isolerende beglazing en deels met enkel glas.

Indeling woongedeelte:
Begane grond:
De authentieke hal geeft toegang tot de woonkeuken en woonkamer. Verder leidt de hal naar het toilet, douche en bijkeuken. De woonkamer geeft toegang tot drie slaapkamers. Onder een slaapkamer is een kelder gesitueerd.
1ste verdieping:
Bereikbaar door middel van een houten trap komend op de overloop met toegang tot één slaapkamer.

De woning is voorzien van alle nutsvoorzieningen o.a. aardgas, water, elektra en riolering.

De verwarming vindt plaats door middel van drie gevelkachels.
De warmwatervoorziening door middel van een combiketel.
Indeling bedrijfsgedeelte:
Begane grond:
Oppervlakte circa 200 m2; ingericht voor opslag en berging. Toegankelijk door middel van dorsdeuren met een inrijhoogte van circa 3,80 m en loopdeuren alsmede een dubbele deur.

Bedrijfsgebouwen
Aangebouwd aan de Noord-Hollandse stolpboerderij een voerligboxenstal met aanbouw, bouwjaar 1967, oppervlakte circa 330 m2. De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels en deels houten gevels waarboven een zadeldak gedekt met asbestcementgolfplaten en een lessenaarsdak gedekt met asbestcement golfplaten. De stal is ingericht voor jongveehuisvesting en deels van een 2 x 4 visgraat melkstal alsmede een tanklokaal met een melktank van 4.000 liter en verdere aan- en toebehoren. Achter de stal is een mestkelder en naast de stal een gierkelder.
Een vrijstaande ligboxenstal gebouwd in ± 1985 met een oppervlakte van circa 448 m2 (afmetingen circa 16,00 m x 28,00 m). De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels en houten topgevels waarboven een zadeldak gedekt met asbestcementgolfplaten. De stal heeft roostervloeren, type 1 + 1 rijig, ruimte biedend aan 55 stuks GVE en een mestkelder met een inhoud van circa 650 m3.
De loods is gebouwd in ± 1982 en heeft een oppervlakte van circa 220 m2 (afmetingen circa 10,00 m x 22,00 m). De loods is opgetrokken uit houten gevels waarboven een asymmetrisch dak gedekt met asbestcementgolfplaten, voorzien van een open front.
De schuur is gebouwd in ± 1965 en heeft een oppervlakte van circa 110 m2.
De schuur is opgetrokken in deels gemetselde gevels en deels houten gevels waarboven een lessenaarsdak gedekt met asbestcementgolfplaten.

Erfverharding
De erfverharding bestaat hoofzakelijk uit beton en betonplaten, totale oppervlakte circa 600 m2.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 499.500,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan drukke weg, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 116 m² Perceeloppervlakte 3396 m² Gebouwgebonden buitenruimte 1200 m² Overige inpandige ruimte 12 m² Inhoud 439 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin, zijtuin en tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Matig tot redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Obdam Sectie g Perceelnummer 873 Oppervlakte 3396 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring