Terug naar de resultaten
Verkocht
Lakerveld 113 -115 in Lexmond 4128 LG

Lakerveld 113 -115

4128 LG Lexmond
Vraagprijs € 575.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1750 Woonoppervlakte 175 m² Aantal kamers 6
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Schitterend gelegen dubbel bewoonbare woonboerderij (huisnummers 113 en 115), ideaal geschikt voor twee gezinnen of ouders met kinderen (mantelzorg), gelegen op een perceel van circa 6.000 m2 met daarop gelegen een 6-tal bedrijfsgebouwen.

De woning is...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Schitterend gelegen dubbel bewoonbare woonboerderij (huisnummers 113 en 115), ideaal geschikt voor twee gezinnen of ouders met kinderen (mantelzorg), gelegen op een perceel van circa 6.000 m2 met daarop gelegen een 6-tal bedrijfsgebouwen.

De woning is uniek gelegen in het groene hart van Nederland: op korte afstand van de steden Utrecht en Gorinchem. De uitvalswegen naar deze steden zijn binnen 5 minuten bereikbaar. Dubbele bewoning is zeker mogelijk. In de directe omgeving zijn vele faciliteiten aanwezig o.a. scholen, sport, verenigingsleven, basisvoorzieningen etc).

De woning beschikt over een zeer prachtige tuin aan de voorzijde van het pand.

Woonhuis
Vrijstaande woonboerderij gebouwd in de 18de eeuw (± 1750). De woonoppervlakte bedraagt circa 175 m2. De boerderij is opgetrokken in steensmuren waarboven een zadeldak gedekt met riet (1985 en 1995). De boerderij is voorzien van originele kozijnen voorzien van enkel glas (met uitzondering van de keuken (isolerend) en voorhuis openslaande deuren (isolerend.)

Indeling voorhuis (113):
Op de begane grond komt u in de hal, met toegang tot een slaapkamer, woonkeuken voorzien van keukenblok met granitoaanrecht en vaste kast. De woonkamer is voorzien van gipsplaten wanden en houten openslaande deuren met isolerende beglazing. De opkamer is voorzien van een bedstede en kast. Tevens aanwezig een kelder met onvoldoende stahoogte.
Op de 1ste verdieping bevindt zich een overloop, twee bergkasten en twee slaapkamers.
Op de 2de verdieping is een geheel afgetimmerde beloopbare vliering te bereiken met vlizotrap.

Indeling achterhuis (115):
Op de begane grond komt u in de centrale hal, toilet en toegang tot een slaapkamer met asbestcementplaten wanden en vier vaste kastruimten. Tevens een gang naar de schuur. Komend in de woonkamer en woonkeuken met keukenblok voorzien van diverse inbouwapparatuur o.a.: gasoven, vaatwasser (1999) en inductiekookplaat. Aangrenzend bevindt zich een badkamer, die is voorzien van een vaste wastafel en douchecabine.
Tevens het voormalige tanklokaal welke thans dient als bijkeuken.

Op de verdieping is een open zolder, bereikbaar met vlizotrap.

De woning wordt verwarmd door middel van gaskachels en de warmwatervoorziening door middel van een gasboiler en elektrische boiler.

Het betreft een oudere woning, doch zeer goed onderhouden.

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een goed onderhouden tuin en aan beide zijden naast het huis een boomgaard met verschillende fruitbomen.

Bedrijfsgebouwen
Stalgedeelte:
De Hollandse stal heeft een oppervlakte van circa 132 m2, bouwjaar 18de eeuw. De stal is opgetrokken in steensmuren waarboven een met houten constructie dak gedekt met riet. De stal is toegankelijk middels houten loopdeuren en de vloer is van beton. De kozijnen zijn van hout voorzien van enkel glas. De stal is ingedeeld als 1-rijige Hollandse stal met een capaciteit van 12 stuks grootvee eenheden. Tevens aanwezig mestgruppen.

Garage:
De garage heeft een oppervlakte van circa 24 m2, bouwjaar 1931. De garage is opgetrokken in halfsteensmuren waarboven lessenaarsdak gedekt met asbestcementgolfplaten. De garage is toegankelijk middels een ijzeren kanteldeur en de vloer is van beton.

Melkveestal:
De stal heeft een oppervlakte van circa 96 m2, bouwjaar 18de eeuw. De stal is opgetrokken in steensmuren waarvan de voorzijde gedeeltelijk is vernieuwd waarboven een zadeldak gedekt met onduline golfplaten. De kozijnen zijn van hout en voorzien van enkel glas. De vloer is van beton. De stal kent een voergedeelte en L-vormige melkveestal, capaciteit 18 stuks GVE. Tevens aanwezig een mestkelder met een inhoud van circa 15 m3.

Wagenschuur:
De schuur heeft een oppervlakte van circa 50 m2, bouwjaar 19de eeuw en is in de loop van de jaren vernieuwd. De schuur is opgetrokken in ijzeren damwandprofielplaten gevels waarboven een dak gedekt met onduline platen. De schuur is toegankelijk door middel van een 6-tal houten openslaande deuren en de vloer is van beton. De kozijnen zijn van hout voorzien van isolerende beglazing.

Jongveestal:
De jongveestal heeft een oppervlakte van circa 60 m2, bouwjaar jaren ’20. De stal is opgetrokken in halfsteensmuren waarboven een zadeldak gedekt met onduline platen. De houten aflaat heeft een lessenaarsdak gedekt met onduline platen. De stal is toegankelijk middels houten deuren en de vloer is van beton. De kozijnen zijn van hout voorzien van enkel glas. De stal heeft een capaciteit voor 10 stuks JVE. Tevens aanwezig een mestkelder met een inhoud van circa 5 m3.

Hoofdmelkstal:
De stal heeft een oppervlakte van circa 195 m2, bouwjaar 1901. De stal is opgetrokken in steensmuren met gepotdekselde houten topgevel en voor- en zijgevel van ijzeren damwandprofielplaten waarboven een zadeldak, riet onderschoten en gedekt met onduline platen. De stal is toegankelijk door middel van voor- en opzij grote inrijdeuren en de vloer is van beton. De kozijnen zijn van hout voorzien van enkel glas. De indeling kent een centraal voerdeel, houten hooizolder en uitmestinstallatie (niet meer functioneel). De stal biedt ruimte voor 17 stuks koeien en 8 stuks jongvee. Tevens aanwezig een mestkelder met een inhoud van circa 15 m3.

Wagenloods / kalverenloods:
De loods heeft een oppervlakte van circa 132 m2, bouwjaar 1972 en 1984. De loods is opgetrokken in een B2-blokken ondermuur, houten constructie en gepotdekselde houten wanden waarboven een lessenaarsdak gedekt met asbestcementgolfplaten. De loods is toegankelijk middels een open front en deels afgesloten en de vloer is van betonplaten en grondvloer. De loods is ingedeeld als jongveestal (oorspronkelijk 6 jongvee en 1 kalveren) nu als schapenschuur, overige open front als wagenberging.

Erfverharding
De erfverharding bestaat uit beton met bewapening met een oppervlakte van circa 1.500 m2.

Verkaveling, ligging, ontsluiting
De boerderij staat op een rechthoekig perceel van circa 6.000 m2 en is rechtstreeks ontsloten op de openbare weg (Lakerveld).

Cultuurgrond
Extra bij te kopen huisweide met een oppervlakte van circa 11.650 m2 en is ontsloten middels dam op de openbare weg.
Boomgaard met een oppervlakte van circa 5.000 m2 ontsloten via voorgelegen erfperceel

Kadastrale gegevens
Gemeente Zederik, sectie B nummer 312 gedeeltelijk, oppervlakte circa 6.000 m2.

Milieuvergunning
Aktiviteitenbesluit van toepassing.
Vereiste bouwvergunning(en) aanwezig.
?
Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied Zederik van de gemeente Zederik, d.d. 24-6-2013.
- aangewezen bestemming van locatie: Agrarische bouwkavel
- aangewezen bestemming van losliggend land: Agrarisch met waarden

Belastingen en kosten
Het perceel is belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3 onder B, van de Belemmeringenwet Privaatrecht, ten behoeve van de gemeente Zederik te Meerkerk.

Herinrichtingsrente: € 90,54 per jaar, eindjaar 2030 (voor het gehele perceel)
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 575.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1750 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 175 m² Perceeloppervlakte 6000 m² Externe bergruimte 689 m² Inhoud 850 m³ Aantal kamers 6 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Zederik Sectie B Perceelnummer 312 Oppervlakte 6000 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.