Terug naar de resultaten
Te koop
Vlackeweg 2 in Nieuw- En Sint Joosland 4339 PE

Vlackeweg 2

4339 PE Nieuw- en Sint Joosland
€ 795.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 137 m² Aantal kamers 8
Lees meer

Omschrijving

WLTM biedt u te koop aan een nette agrarische locatie aan de Vlackeweg 2 te Nieuw- en Sint Joosland met de zich daarop bevindende vrijstaande bedrijfswoning (446 m³) en de bedrijfsgebouwen, bestaande uit een traditionele landbouwschuur en twee staalbouw loods, welke met een tussenstuk aan elkaar...
Lees meer

Omschrijving

WLTM biedt u te koop aan een nette agrarische locatie aan de Vlackeweg 2 te Nieuw- en Sint Joosland met de zich daarop bevindende vrijstaande bedrijfswoning (446 m³) en de bedrijfsgebouwen, bestaande uit een traditionele landbouwschuur en twee staalbouw loods, welke met een tussenstuk aan elkaar geschakeld verbonden zijn (1500 m²).

Hier kunt u ondernemen en woont u toch sociaal, met het dorp en stad dichtbij. De Noordzeekust is op afzienbare afstand van deze locatie gelegen. De woning met ondergrond en tuin (1000 m²) heeft de bestemming wonen.
Het overige erf met gebouwen heeft een agrarische bestemming.

De woning is voor een groot deel gemoderniseerd. De gebouwen zijn efficiënt ingericht met verwerkingsruimte en koelcellen. De eigenaar heeft opdracht gegeven om voorjaar 2020 de huidige asbesthoudende beplating op de voorste schuur te laten vervangen door een stalen dak.

Nabij de locatie is zoet water aanwezig middels aanwezige diepdrain en landbouwwater (Evides) 6 m³ aansluiting.

De vraagprijs voor de boerderij op 10.000 m² (1 hectare) is € 795.000,00. U kunt de naastgelegen grond er bij verwerven voor een meerprijs.


Er wordt een totaal bedrijf aangeboden van ruim 24 ha groot, waar het aangebodene deel van uit maakt. Er dient een totaalverkoop te zijn van het gehele bedrijf. De makelaar ziet gezien de gezonde vraag naar de gronden het verkopen van de gebouwen los van de overige gronden als realistisch. U kunt als koper beslissen met hoeveel grond/boombaard u de locatie koopt.

De huiskavel betreft 10.59.90 ha huiskavel (geheel beplant met fruitopstand). Voornoemde oppervlakte is incl. het erf groot 3400 m² en de woning op 1000 m².Het bedrijf ligt ruim 1 km buiten de bebouwde kom van Nieuw en Sint Joosland en circa 5 km van het centrum van de stad Middelburg (met alle voorzieningen).

Woonhuis

Vrijstaande semibungalow traditioneel gebouwd in 1978 en is deels gerenoveerd in de laatste jaren (badkamer en keuken)

De woning heeft een woonoppervlakte van circa 137 m2 (inhoud circa 446 m3). Opgetrokken uit een fundering op staal (betonnen plaat) met gevels van spouwmetselwerk, binnenblad rode snelbouwsteen, geïsoleerd bij bouw 1978 met glaswol.

Het zadeldak betreft een dakconstructie van houten gordingen op dragende muren met een beschoten kap middels houten spaanplaat, geïsoleerd met purisolatieplaten en gedekt met gebakken pannen.

De vloer op de begane grond is van beton waaronder een kruipruimte, de verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn van kunststof (± 2008, type Belisol) voorzien van isolerende beglazing en op de begane grond voorzien van zonneschermen. .Indeling:
Begane grond:
Entree, hal voorzien van schroten lambrisering en schroten plafond, halfbetegeld toilet, meterkast, opgaande stalen trap met houten treden naar verdieping, slaapkamer/kantoor met gipsplaten plafond, woonkamer voorzien van houtkachel en gestuct gipsplafond voorzien van spotjes, keuken voorzien van gestuct gipsplafond en pvc-vloer, deze is voorzien keukenopstelling in 2 delen (2015) voorzien van composiet werkblad, met inbouwapparatuur (2017) o.a. 6 pits gaskookplaat, oven, afzuigkap, koelkast, vaatwassen, combimagnetron (AEG), bijkeuken voorzien van pvc-vloer en gestuct gipsplafond.

1ste verdieping:
Overloop met toegang tot drie slaapkamers voorzien van gipsplaten plafonds, badkamer voorzien van inloopdouche, hangtoilet, enkele wastafel en twee hangkasten.

2de verdieping:
Kleine bergzolder bereikbaar met vlizotrap.De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met een Remeha Quinta 35 combiketel, bouwjaar 2005, welke tevens de warmwatervoorziening regelt. De woning heeft energielabel C.

Aangesloten op nutsvoorzieningen, water, elektriciteit, riolering en aardgas, internet via telefoon en kabel.

De oude septictank is nog in de tuin aanwezig (circa 5 m voor de woning).

Ondergrond woning en tuin is 1000 m² groot en is kadastral bekend Middelburg X 2869 m². Dit perceel heeft de bestemming wonen, gelegen buiten de agrarische bouwstede.BedrijfsgebouwencomplexDe traditionele landbouwschuur is oorspronkelijk een houten schuur, waarvan in de loop der tijd de muren grotendeels uit steen zijn opgetrokken. Afmeting 15,10 m x 43,40 m = 655 m² . De voorgevel (lengtegevel aan erfzijde) valt aan de voorzijde deels 1 meter terug, waardoor er sprake is van een afdak. Dit geeft de schuur een mooi aanzicht. De goothoogte bedraagt 4,5 m, de nokhoogte bedraagt 10 m.

Het zadeldak met wolfseind is momenteel asbesthoudend. De eigenaar heeft opdracht tot sanering gegeven begin 2020, waarbij het wordt vervangen met toepassing van een stalen geïsoleerd sandwichpaneel van 4 cm dikte met damwandprofiel (40/72) bovenzijde. De spanten zijn van staal en de gordingen zijn van hout. In de schuur is een toilet en kantine aanwezig en een grote geïsoleerde verwerking ruimte. De vloer is van gevlinderd beton, grotendeels van coating voorzien.

In deze schuur bevinden zich de hoofdtoegang naar de achtergelegen loodsen en tevens is hier de verwerkingsruimte gesitueerd. Er is vanuit de woning een wateraansluiting. Er is een eigen aparte elektra aansluiting grootverbruik 125 A.

Tussenstuk loods

Gebouwd in 1992. Er is sprake van een stalen spantwerk. Het platdak is geïsoleerd (6 cm dik) aan de bovenzijde afgewerkt met dakleer. De wanden bestaan uit stalen damwand profielplaten met stalen gordingen.

De oppervlakte betreft 21,5 m x 5 m= 107 m². De goothoogte is gelijk met de nokhoogte= 4,40 m. De vloer is van gevlinderd beton, geïsoleerd onder de koelcellen.
In deze ruimte bevindt zich de waterdumper (ter overname) en machinekamer met koelmotoren voor de cellen.

Achtergelegen loods.

Opgetrokken in twee bouwjaren, 1992 (23 m x 11,3 m) en uitbreiding in 2003 (circa 23 m x 23,7 m)
De totale oppervlakte betreft circa 34 m x 23 m = 782 m²
De goothoogte betreft 6,50 m. De nokhoogte is 8,60 m.

Afmetingen:

Het betreft staalbouw, met toepassing een gemenied stalen spantwerk, v.v. stalen z-gordingen en stalen damwandprofielplaten als wand en als dakbedekking. De dakbedekking heeft een vilten onderzijde tegen condensvorming. De loods heeft een gevlinderd betonnen vloer, geïsoleerd onder de koelcellen.

Achter de schuur is de installatie voor de druppelbevloeing gesitueerd in een staalbouw schuurtje, incl. de pompen op het bedrijf welke water oppompen uit de ondergrond. Naastgelegen waterbuffer heeft een opslagcapaciteit van 80 m³ water.

Erfverharding

Het erf aan de voorzijde van de schuur is verhard met beton, gedeeltelijk voorzien van een asfalt toplaag. Een klein gedeelte nabij de woning en garage is voorzien van klinkerbestrating. Totale oppervlakte: 750 m².

Garage

De garage is gebouwd in 1979 en bevindt zich nabij de woning op hetzelfde kadastrale nummer met woonbestemming.

De oppervlakte bedraagt: 4,80 x 8,00 m = 38 m²
De vloer bestaat uit beton.

Het zadeldak is gedekt met asbesthoudende golfplaten (worden vervangen door stalen damwandprofielplaten) gelegen op houten spanten en gordingen.

De wanden zijn opgetrokken uit betonplanken v.v. stalen damwandbekleding en betonnen vensters v.v. enkel glas. Aan de voorzijde is een stalen kanteldeur.


Fruitboomgaarden, huiskavel.

De huiskavel (geheel beplant met fruitopstand) is groot circa 10.15.90 ha. De gronden zijn vlak gelegen. Er is deels sprake van lichte kalkrijke zavel met een homogeen profiel en deels kalkrijke zavel op zand, welke zorgt voor zoet water in de ondergrond. Er is aan deze zijde van het bedrijf sprake van een bron.

De kavelvorm is rechthoekig (met het erf er topografisch in gelegen). Ontsloten via erf en meerdere dammen aan de Vlackeweg. Het perceel is vlak gelegen.


Het betreft deels zware kalkrijke zavel met een homogeen profiel, deels zware kalkrijke zavel op zand (circa 20-25% afslibbaar).


In de brochure zijn overzichten van de fruitopstand weergegeven in netto beteelde oppervlakte. De gehele boomgaard (m.u.v. 0,40 ha peren) is voorzien van druppelbevloeiing. De windsingels bestaan hoofdzakelijk uit zwarte els, gelegen op eigen grond. De windsingel aan de noordkant van de Vlackeweg (meest recht vanuit het erf gezien) ligt op buurmans grond.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs € 795.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Kenmerken Bedrijfs- of dienstwoning Bouwperiode 1971-1980 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 137 m² Perceeloppervlakte 105990 m² Externe bergruimte 1500 m² Inhoud 446 m³ Aantal kamers 8 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water en met vliering Isolatie Geen isolatie Parkeergelegenheid Garage Vrijstaand steen en geen garage, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Middelburg Sectie x Perceelnummer 2869 Oppervlakte 1000 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Middelburg Sectie x Perceelnummer 2871 Oppervlakte 104990 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.