Terug naar de resultaten
Verkocht
Dorpsstraat 11 in Obdam 1713 HA

Dorpsstraat 11

1713 HA Obdam
€ 550.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1890 Woonoppervlakte 140 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Woonboerderij met schuren, thans in gebruik als melkveebedrijf, gelegen op een erf van 1.04.55 ha.

Het object bestaat uit een Noord-Hollandse stolpboerderij, ligboxenstal, jongveestal en overige opstallen.

OPTIONEEL UIT TE BREIDEN TOT CIRCA 30 HA....
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Woonboerderij met schuren, thans in gebruik als melkveebedrijf, gelegen op een erf van 1.04.55 ha.

Het object bestaat uit een Noord-Hollandse stolpboerderij, ligboxenstal, jongveestal en overige opstallen.

OPTIONEEL UIT TE BREIDEN TOT CIRCA 30 HA.

Woonhuis:
De Noord-Hollandse stolpboerderij is gebouwd in ± 1890 en daarna diverse malen verbouwd, de woonoppervlakte bedraagt ± 140 m2 (inhoud ± 410 m3). De gevels zijn opgetrokken uit gemetselde muren, waarboven een schilddak gedekt met riet. De vloeren op de begane grond zijn deels van beton en deels van hout, de verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn deels van hout en deels hardhout voorzien van geïsoleerde beglazing en deels enkel glas.

Indeling woongedeelte:
De begane grond beschikt over een lichte hal met toegang tot een ruime woonkamer en een sfeervolle woonkeuken met o.a. een 5-pits Falcon fornuis met grill. Verder leidt de hal naar het toilet, kantoor, bijkeuken met aansluiting voor wasmachine/droger en de badkamer voorzien van douche, enkele wastafel en ligbad.
De woonkamer geeft toegang tot een ruime slaapkamer met authentieke inbouwkasten.
De eerste verdieping heeft een overloop met toegang tot twee slaapkamers voorzien van een groot dakraam en dakkapel.

De woning is voorzien van nutsvoorzieningen o.a.: gas, water, elektra en riool.
(het toilet is nog niet op het riool aangesloten)

De verwarming vindt plaats door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met Nefit combiketel, bouwjaar 2006 welke ook de warmwatervoorziening regelt. Verder is er vloerverwarming aanwezig in de keuken, badkamer en toilet.

Indeling bedrijfsgedeelte:
Oppervlakte circa 136 m2. Ingericht voor opslag en berging, toegankelijk middels dorsdeuren met een inrijhoogte van circa 3,50 m alsmede enkele loopdeuren.

Bedrijfsgebouwen
Aangebouwd aan Noord-Hollandse stolpboerderij een voormalige Z-H stal, bouwjaar 1954, oppervlakte circa 154 m2. De stal is opgetrokken uit gemetselde gevels, damwandprofielplaten topgevel, waarboven een zadeldak gedekt met pannen. De vloer is van beton en de stal heeft tevens een houten zolder. De eerste verdieping heeft een ruime kapconstructie welke diverse mogelijkheden biedt. De stal is ingericht voor jongveehuisvesting en berging en is toegankelijk middels loopdeuren en een kanteldeur.
Opmerking: naast deze stal staat een gemetselde berging waarboven een dak gedekt met pannen. De berging is gebouwd in ± 1900, met een oppervlakte van circa 50 m2 (in slechte staat van onderhoud).

Aangebouwd een bioschuur, bouwjaar ± 1970, de oppervlakte bedraagt circa 150 m2. De schuur is opgetrokken uit betonelementen gevels met houten topgevels waarboven een dak gedekt met cementgolfplaten. De vloer is van beton met betonroosters en daaronder een mestkelder met een inhoud van circa 60 m3. De schuur is ingericht met 20 stuks jongveeboxen alsmede enkele strohokken.

Aangebouwde garage gebouwd in ± 1950 en heeft een oppervlakte van circa 100 m2 welke genoeg ruimte biedt voor drie auto’s. De garage is opgetrokken uit gemetselde gevels met damwandprofielplaten topgevel waarboven een zadeldak gedekt met asbestcementgoflplaten. De garage is voorzien van een betonvloer en houten zolder en is toegankelijk middels schuifdeuren. Momenteel in gebruik als garage, berging en werkplaats.

Aangebouwde veldschuur gebouwd in 1984 en 1994, de oppervlakte bedraagt circa 360 m2. De schuur (24 m x 15 m) is opgetrokken uit deels een houten gevel en deels een gevel van damwandprofielplaten waarboven een asymmetrisch dak gedekt met deels cementgolfplaten en deels met asbestcementgolfplaten. De vloer is verhard en deels onverhard. Het gebouw is in gebruik als werktuigenberging en voeropslag.

Ligboxenstal met tussenbouw, gebouwd in ± 1975, de oppervlakte bedraagt circa 725 m2 inclusief tussenbouw. De stal (28 m x 25 m) is opgetrokken uit gemetselde gevels en damwandprofielplaten topgevel waarboven een dak gedekt met cementgolfplaten. De stal heeft roostervloeren, type stal 2 + 2 rijig, ruimte biedend aan 78 stuks GVE en een gemetselde mestkelder met een opslag van circa 400 m3. De melkstal is voorzien van een 2 x 6 visgraat melkstal met automatische afname, melkglazen en krachtvoerautomaten. Het tanklokaal is voorzien van een melktank van circa 7.200 liter inhoud. Achter de stal staat een betonnen mestsilo met polyester dak, inhoud circa 740 m3. De silo is gekeurd en het rapport is geldig tot oktober 2017.

Jongveestal, gebouwd in ± 2003 met een oppervlakte van circa 504 m2. De stal (28 m x 18 m) is opgetrokken uit gemetselde gevels, stalen verzinkte spanten waarboven een asymmetrisch dak gedekt met cementgolfplaten. De stal heeft roostervloeren en biedt ruimte aan 60 stuks JVE. Tevens aanwezig een gestorte mestkelder met een opslag van circa 1.100 m3. De stal kan mogelijk worden uitgebreid naar circa 100 GVE met separatieruimte en een 2 x 12 zij aan zij melkstal. Hiervan zijn bouwtekeningen op verzoek beschikbaar.

Sleufsilo’s van betonplaten met een wandhoogte van circa 1 meter
40 m x 6,00 m, totaal 240 m2
40 m x 7,00 m, totaal 280 m2
40 m x 11,00 m, totaal 440 m2
16 m x 10,00 m, totaal 160 m2

Mestplaat
Circa 50 m2 betonplaat met een betonnen wand van circa 1,20 m hoog. Onder deze mestplaat is een gierkelder gesitueerd van circa 60 m3.

Kunststofsilo’s
2 stuks kunststofsilo’s, respectievelijk met een inhoud van 8 en 12 ton alsmede een kunstmestsilo met een inhoud van circa 8 ton.

Erfverharding
De verharding bestaat hoofdzakelijk uit beton en betonplaten en deels uit klinkers, totale oppervlakte circa 1.200 m2.

Bestemmingen
Op de locatie Dorpsstraat 11 te Obdam is van toepassing het Bestemmingsplan Obdam-Hensbroek 2006 van de gemeente Obdam d.d. 14 november 2006. (betreft voorste deel erf)
- agrarische doeleinden
- bouwvlak

Op de locatie nabij Dorpsstraat 11 te Odam is van toepassing het bestemmingsplan Landelijk Gebied van de gemeente Koggenland d.d. 27 juli 2013.
- enkelbestemming Agrarisch
- bouwvlak
- functieaanduiding bedrijfswoning uitgesloten
- gebiedsaanduiding vrijwaringszone - molenbiotoop

Zakelijke rechten
De percelen E 425 en 2217 zijn belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder B, van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten behoeve van de gemeente Koggenland te De Hoorn en/of Liander Infra West N.V..

Opmerkingen
Eventuele mogelijkheid tot splitsing naar twee woningen, zie artikel 3.7.12.

Ter compensatie: eventueel de mogelijkheid van een extra bouwkavel door het verwijderen van de bedrijfsgebouwen, zie artikel 3.7.0.?
Overdracht Status Verkocht Prijs € 550.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1890 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 140 m² Perceeloppervlakte 10455 m² Overige inpandige ruimte 136 m² Externe bergruimte 1993 m² Inhoud 410 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Obdam Sectie E Perceelnummer 425 Oppervlakte 970 m² Kadastrale gegevens Gemeente Obdam Sectie E Perceelnummer 2217 Oppervlakte 9485 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.