Terug naar de resultaten
Verkocht
Delftweg 254 in Rotterdam 3046 ND

Delftweg 254

3046 ND Rotterdam
Vraagprijs € 895.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1889 Woonoppervlakte 140 m² Aantal kamers 5
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
WLTM biedt u te koop aan een historische woonboerderij genaamd ‘Driebergen’, staande en gelegen aan de Delftweg 254 te Rotterdam, bestaande uit erf, ondergrond, bedrijfsgebouwen en percelen cultuurgrond, de totale grondoppervlakte bedraagt 2.17.50 ha.

De woonboerderij...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
WLTM biedt u te koop aan een historische woonboerderij genaamd ‘Driebergen’, staande en gelegen aan de Delftweg 254 te Rotterdam, bestaande uit erf, ondergrond, bedrijfsgebouwen en percelen cultuurgrond, de totale grondoppervlakte bedraagt 2.17.50 ha.

De woonboerderij heeft geen Monumentenstatus, heeft wel ooit op een lijst gestaan (zie bijlage).

Ligging
Schitterend op een unieke locatie gelegen historische woonboerderij genaamd ‘Driebergen’ aan de Schie ten noorden van begraafplaats ‘Hofwijk’ net buiten de bebouwde kom van Rotterdam-Overschie.

Woonhuis
De woonboerderij is gebouwd in 1889 en heeft een woonoppervlakte van circa 140 m2 (inhoud circa 840 m3).
De woning is traditioneel gebouwd op staal met steensmuren waarboven een zadeldak met wolfseinde, de dakconstructie bestaat uit houten spanten en gordingen en is gedekt met pannen. De begane grondvloer is deels van hout en deels van steen, de bovenverdieping is van hout. De kozijnen zijn van hardhout en deels voorzien van isolerende beglazing.

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie met Remeha combiketel, bouwjaar 1996, welke tevens de warmwatervoorziening regelt.

Indeling begane grond:
Zijingang, bijkeuken, centrale gang, slaapkamer aan voorzijde, badkamer met inloopdouche, wastafel en toilet, woonkamer met schoorsteen, woonkeuken met erker en eenvoudig keukenblok voorzien van inbouwapparatuur o.a. kookplaat, afzuigkap en koelkast.

Indeling verdieping:
Te bereiken met vaste trap vanuit de centrale gang, open zolder en onder de kap gelegen drie met hout afgetimmerde slaapkamers.

De boerderij heeft achterstallig onderhoud en een drastische renovatie is noodzakelijk.

Bedrijfsgebouwen
De bedrijfsgebouwen hebben achterstallig onderhoud en een drastische renovatie is noodzakelijk.

Veestal aangebouwd aan de woning en deels bij woonhuis getrokken, gebouwd in 1889 met een oppervlakte van 140 m2 (14,00 m x 10,00 m). De stal is gebouwd op staal met steensmuren waarboven een zadeldak, de dakconstructie bestaat uit houten spanten en gordingen, geïsoleerd dak gedekt met pannen. De vloer is van beton, de kozijnen zijn van staal voorzien van enkele beglazing. De stal is toegankelijk door middel van houten loopdeuren. De indeling bestaat uit een kaasmakerij, schapenschuur, kaaskelder en zolder.

Vrijstaande veestalling gebouwd in 1889 met een oppervlakte van circa 239 m2 (26,50 m x 9,00 m). De stal is gebouwd op staal met steensmuren waarboven een zadeldak gedekt met pannen. De vloer is van steen. De stal is toegankelijk door middel van houten loopdeuren en houten openslaande deuren. De indeling bestaat uit een type Hollandse stal 2 rijen, capaciteit 40 stuks GVE, centrale voergang, mestgruppen, houten zolder.

5-hoekige hooiberg gebouwd in 1889 met een oppervlakte van circa 36 m2 (6,00 m x 6,00 m). de hooiberg is gebouwd op staal met houten roeden waarboven een pyramidedak. De dakconstructie bestaat uit houten spanten gedekt met riet. In gebruik voor opslag van hooi. Deze hooiberg is één van de drie oorspronkelijke hooibergen en is uniek in zijn soort.

Vrijstaande voormalige varkensschuur gebouwd in 1889 met een oppervlakte van circa 97 m2 (8,40 m x 11,50 m). De schuur is gebouwd op staal met steensmuren waarboven een zadeldak. De dakconstructie bestaat uit houten spanten en gordingen, vrije overspanning 8,40 m, gedekt met pannen. De vloer is van steen. De schuur is toegankelijk door middel van houten loopdeuren. De indeling bestaat uit een open ruimte met drie hokken aan weerszijden en centrale voergang.

Vrijstaande wagenberging gebouwd in 1889 met een oppervlakte van circa 60 m2 (10,00 m x 6,00 m). De berging is gebouwd op staal met steensmuren (deels houten aanbouw) waarboven een zadeldak. De dakconstructie bestaat uit houten spanten en gordingen, gedekt met pannen. De vloer is van steen. De berging is toegankelijk door middel van een open front. De indeling bestaat uit een open ruimte en achter een hout hok.

Aangebouwde melkschuur gebouwd in de jaren ’60 met een oppervlakte van circa 80 m2 (5,00 m x 16,00 m). de schuur is gebouwd op geheide fundering met gevels van hout waarboven een lessenaarsdak. De dakconstructie bestaat uit houten spanten en gordingen, vrije overspanning 5 m, gedekt met ijzeren golfplaten. De vloer is van staan. De indeling bestaat uit een open ruimte.

Vrijstaande hobbykas gebouwd in 1996 (2de hands) met een oppervlakte van circa 36 m2 (6,00 m x 6,00 m). de kas is gebouwd op staal met gevels van aluminium roeden met glas waarboven een zadeldak. De dakconstructie bestaat uit aluminium roeden met enkel glas. De indeling bestaat uit een open ruimte in gebruik voor groenteteelt.

Verkaveling en ontsluiting
Door middel van een dam naar de Delftweg.

Bestemming
op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Schiezone van de gemeente Rotterdam
aangewezen bestemming van de locatie: (gelegen binnen geluidstoetingszone Zestienhoven)
- enkelbestemming Wonen I (6 m goothoogte)

op de locatie van het losliggend land is van toepassing het bestemmingsplan Schiezone van de gemeente Rotterdam
aangewezen bestemming van de locatie:
- enkelbestemming Agrarisch

Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar ruimtelijkeplannen.nl.

Cultuurgrond
Circa 1.57.50 ha met als grondsoort klei op veen, deels zand. De bereikbaarheid vindt plaats via voorgelegen bedrijfserf. Het perceel is voldoende ontwaterd, begreppeld land. Het betreft een rechthoekig perceel, grenzend aan begraafplaats Hofwijk te Rotterdam.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 895.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1889 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 140 m² Perceeloppervlakte 21750 m² Externe bergruimte 688 m² Inhoud 840 m³ Aantal kamers 5 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel C.V.-Ketel Remeha ( uit 1996, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Overschie Sectie A Perceelnummer 2442 Oppervlakte 21750 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.