Terug naar de resultaten
Verkocht
Zandwerven 12 in Spanbroek 1715 KL

Zandwerven 12

1715 KL Spanbroek
Vraagprijs € 449.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1893 Woonoppervlakte 180 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Woonboerderij met schuren, thans in gebruik als schapenhouderijbedrijf gelegen op een erf van 0.72.30 ha. Geschikt voor neven agrarische doeleinden. Het object bestaat uit een Noordhollandse stolpboerderij, ligboxenstal, jongveestal annex werktuigenloods, erfverharding, mestplaat,...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Woonboerderij met schuren, thans in gebruik als schapenhouderijbedrijf gelegen op een erf van 0.72.30 ha. Geschikt voor neven agrarische doeleinden. Het object bestaat uit een Noordhollandse stolpboerderij, ligboxenstal, jongveestal annex werktuigenloods, erfverharding, mestplaat, erf, tuin en cultuurgrond.
Optioneel meer grond te koop tot circa 21 ha.

Ligging
De woonboerderij is gelegen in de woonplaats Spanbroek in de gemeente Opmeer, in de provincie Noord-Holland.
Spanbroek was tot 1 juli 1959 een zelfstandige gemeente, waartoe ook Zandwerven behoorde. Ook Noord-Spierdijk en Zuidermeer maakten enige tijd deel uit van de gemeente Spanbroek.
Het dorp was tot het begin van de 20e eeuw een typisch agrarische kern, die vanaf de jaren 60 uitgebreid werd met nieuwbouwwijken. Aan het eind van die eeuw was de plaats samengesmolten met Opmeer. Aan de buitenranden vindt men nog het oude open karakter, vooral ten zuiden van Spanbroek rond Zandwerven.
Voorzieningen
Voor de primaire voorzieningen is men aangewezen op de plaatsen Spanbroek of Obdam. Beide plaatsen zijn op korte afstand gelegen en hebben een winkelcentrum met daarin onder meer een supermarkt en winkels. Het NS-station in Obdam is op circa 5 minuten afstand.
Zandwerven is gelegen nabij Heerhugowaard en Hoorn. Zowel Hoorn als Heerhugowaard beschikken over winkelcentra, theaters, scholen voor voorbereidend-, middelbaar-, en hoger onderwijs, treinstation, sportvoorzieningen en goede restaurants.

Onderwijs
Binnen de gemeente Opmeer bevinden zich enkele basisscholen, voor middelbaar- en hogeronderwijs zijn de dichtstbijzijnde plaatsen Hoorn, Heerhugowaard en Alkmaar.

Bereikbaarheid
De steden Hoorn en Heerhugowaard liggen op circa 10 minuten afstand even als de snelweg A27 naar Amsterdam.

Woonhuis
De Noordhollandse stolpboerderij heeft een afmeting van circa 16,30 m x circa 17,80 m en is gebouwd in ± 1893 en verbouwd in 1986. De woonoppervlakte bedraagt ± 180 m2 (inhoud ± 415 m3). De gevels zijn opgetrokken uit gemetselde muren met daarboven een schilddak gedekt met riet. De vloeren op de begane grond zijn van beton en deels van hout en de verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn van hardhout en voorzien van isolerende beglazing.

Indeling woongedeelte:
Begane grond:
Hal met trapopgang met toegang naar de gang. Vanuit de gang is toegang tot het toilet, de woonkeuken en zeer ruime bijkeuken alsmede een sfeervolle woonkamer met een authentieke schouw en voorzien van ruime inbouwkasten.

1ste verdieping:
Komend op de overloop met toegang tot de badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel en toegang tot drie slaapkamers elk voorzien van dakramen.

De woning is voorzien van alle nutsvoorzieningen o.a. gas, water, elektra en aangesloten op een IBA-tank.

Indeling bedrijfsgedeelte:
Het bedrijfsgedeelte van totaal ± 173 m2 is ingericht voor opslag, berging, kantoor, werkplaats en is toegankelijk middels de dorsdeuren met een inrijhoogte van circa 3,60 m en diverse loopdeuren.

Aangebouwde garage
Aangebouwd aan de stolpboerderij een garage, bouwjaar 1986, met een oppervlakte van circa 28 m2 (circa 7,00 m x circa 4,00 m), voorzien van gemetselde gevels waarboven een zadeldak gedekt met asbestcementgolfplaten. De garage is voorzien van een betonvloer en toegankelijk middels een kanteldeur.

Bedrijfsgebouwen
Ligboxenstal verbonden aan de stolpboerderij, bouwjaar ± 1974, oppervlakte circa 730 m2 (circa 20,00 m x circa 36,50 m). De stal is opgetrokken uit betonelementen gevels met damwandprofielplaten topgevels, houten spanten met een zadeldak gedekt met asbestcementgolfplaten. De stal type 2 + 1 rijer met betonvloer is deels onderkelderd en heeft gemetselde kelders van betonblokken met een opslag van circa 500 m3. De stal is thans ingericht als schapenstal met een afzonderlijke werkruimte (voormalige melkstal) van circa 50 m2 voorzien van een warmwaterboiler. De stal is toegankelijk middels aluminium schuifdeuren met een doorrijhoogte van circa 3,55 m.

Jongveestal annex werktuigenloods gebouwd in 1986 met een oppervlakte van circa 513 m2 (circa 31,70 m x circa 16,20 m). De stal annex loods is opgetrokken uit halfsteensmuren, damwandprofielplaten topgevels, stalen verzinkte spanten en een zadeldak gedekt met asbestcementgolfplaten. De stal is voorzien van een betonvloer en toegankelijk middels houten schuifdeuren met een inrijhoogte van circa 4,00 m.

Het gedeelte jongveestal (2 + 1 rijig), circa 18,00 m x circa 16,20 m, heeft een gestorte mestkelder met een opslag van circa 390 m3. De stal annex werktuigenloods is gescheiden middels een tussenwand met schuifdeur.

Schuur gebouwd in ± 1956, met een oppervlakte van ± 96 m2 (circa 12,00 m x circa 8,00 m) is opgetrokken in metalen golfplaten waarboven een lessenaarsdak gedekt met damwandprofielplaten. De vloer is van betonklinkers.

Mestplaat
Oppervlakte ± 54 m2 met een gierkelder van circa 80 m3 inhoud.

Voersilo
Kunststofvoersilo met een inhoud van circa 4 ton.

Erfverharding
De verharding is van beton, totaal circa 1.500 m2.

Ontsluiting
Het erf is ontsloten middels een dam naar de openbare weg.

Grondsoort
De grond van de huiskavel bestaat hoofdzakelijk uit zavel. Volgens de bodemkaart heeft de grond de aanduiding pmn55C ‘woudeerdgrond zavel’. Langs de weg Zandwerven ligt een strook zandgrond met de aanduiding p2g30 ‘beekeerdgrond’ en Ek19 ‘tuineerdgrond’.

Bestemming
Op de locatie Zandwerven 12 te Spanbroek is van toepassing het bestemmingsplan Landelijk Gebied Opmeer 2014 van de gemeente Opmeer, vastgesteld d.d. 5 november 2015.
• Agrarisch met waarden
• Waarden aardkundig
• Waarden Archeologie 3 en Archeologie 5
• Bouwvlak
• Overige zone – weidevogelgebied
• Bouwaanduiding ‘stolp’

Herinrichtingsrente
Er is herinrichtingsrente van toepassing van totaal € 2.648,62 per jaar met eindjaar 2039. Dit bedrag is op totaal 22.11.80 ha.

Zakelijke rechten
Volgens opgave van opdrachtgever zijn er bijzondere zakelijke rechten, namelijk:
• perceel 1074 is belast met een opstalrecht ten behoeve van een rioolpersleiding

Milieuvergunning
Het bedrijf valt onder het Activiteitenbesluit Landbouw Milieubeheer
Bij een nieuwe situatie moet een melding worden gedaan bij de Gemeente middels de meldingsplicht activiteitenbesluit.
Er is geen NB-vergunning aanwezig.

Jachtrecht
Het jachtrecht is verhuurd.

Aanvaarding
Datum van levering in overleg?
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 449.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1893 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 180 m² Perceeloppervlakte 7230 m² Gebouwgebonden buitenruimte 1339 m² Overige inpandige ruimte 173 m² Inhoud 415 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Buitenruimte Tuin Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 1 auto Dak Soort dak Schilddak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Opmeer Sectie X Perceelnummer 88 Oppervlakte 1210 m² Kadastrale gegevens Gemeente Opmeer Sectie X Perceelnummer 89 Oppervlakte 5750 m² Kadastrale gegevens Gemeente Opmeer Sectie X Perceelnummer 1245 Oppervlakte 270 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.