Terug naar de resultaten
Nieuw
Zwarteweg 1 in Tholen 4691 RV

Zwarteweg 1

4691 RV Tholen
Vraagprijs € 995.000,- k.k.
088-4111888

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1800 Woonoppervlakte 133 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Te koop bij de Westelijke Land- en Tuinbouw Makelaars: Zwarteweg 1 te Tholen.

Voor u ligt de brochure van een van de meest vriendelijk ogende boerderijen op Tholen. Precies zoals de mensen zich een boerderij voorstellen: uitstekend geschikt voor de paardenliefhebber,...
Lees meer

Omschrijving

Omschrijving
Te koop bij de Westelijke Land- en Tuinbouw Makelaars: Zwarteweg 1 te Tholen.

Voor u ligt de brochure van een van de meest vriendelijk ogende boerderijen op Tholen. Precies zoals de mensen zich een boerderij voorstellen: uitstekend geschikt voor de paardenliefhebber, de agrarisch ondernemer of gewoon de liefhebber van rust en ruimte en toch de sociale voorzieningen dichtbij wenst.

De boerderij ligt op loopafstand van het stadje Tholen en heeft toch de rust van het platteland.
Rondom zijn de velden en de bossen gelegen. De totale grootte is circa 4.64.48 ha.

Een gesplitste verkoop van erf met de grond kan tot de mogelijkheden behoren als er voor alle onderdelen kopers zijn. Een totaalverkoop is een vereiste. De makelaar schat de kans hierop groot.

De hoeve op 1.50.00 ha groot is hieronder weergegeven. Het betreft zeer goede vruchtbare landbouwgrond rondom. Bij splitsing zou de resterende circa 3.10.00 ha grond eventueel aan te kopen zijn door een agrarisch ondernemer.

Het betreft een boerderijwoning met aangebouwde schuur waarbij de woning zeer karakteristiek is met veel authentieke details. Verder zijn er op het ruime erf (circa 6.000 m² groot) nog een open hangaar (staalbouw, nieuwe beplating) en een vrijstaande schuur. Het is geen monument.

De locatie is gelegen op loopafstand van de bebouwde kom. Dat blijkt dagelijks, door de vele wandelaars die hier passeren.

Ligging
Tholen is een oude stad op het eiland Tholen, in de gemeente Tholen, in het oosten van de Nederlandse provincie Zeeland. Het is gelegen aan de westkant van het Schelde-Rijnkanaal, dat de grens vormt met de provincie Noord-Brabant. Het heeft vele voorzieningen zoals scholen en supermarkten. Voor middelbare scholen is men op Bergen op Zoom aangewezen.

Karakteristieke boerenwoning

De boerenwoning is gebouwd rondom 1800 en heeft een woonoppervlakte van circa 133 m2 (inhoud circa 600 m3), afmetingen circa 9 m x 12 m. Opgetrokken in steensmuren waarboven een zadeldak gedekt met pannen en aanwezigheid van een dakkapel. De kozijnen zijn van hout en deels voorzien van enkel glas en deels van isolerend glas met roedeverdeling. Veel originele details zijn aanwezig, o.a. balkenplafonds, ruime gang en een slaapkamer met voorraadkasten en twee bedstedes.

De woning wordt verwarmd door middel van een centrale verwarmingsinstallatie, bouwjaar circa 2009, met een cv-ketel type Nefit, welke tevens de warmwatervoorziening regelt.

De begane grond vloer is deels van hout en deels van beton. De verdiepingsvloer is van hout.

Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig o.a. water, elektra, drukriolering en aardgas.

Indeling:
Begane grond:
Via de entree komend in de centrale hal (2 m x 8 m) v.v. lambrisering en balkenplafond en meterkast, komen we in de woonkamer (circa 5,50 m x 7 m) voorzien van balkenplafonds met houten vloer. Verderop in de gang links is een slaapkamer op de begane grond gesitueerd. De slaapkamer (circa 3 m x 7 m) heeft een authentieke lange wand voorzien van twee bedsteden, voorraadkast. Echt uniek.

Aan het einde van de gang rechts bevindt zich de gezellige zitkamer (circa 4 m x 6 m) met uitzicht op de achtertuin. Het keukentje dat daarachter is gelegen is eenvoudig maar voldoet: het betreft een keukenblok met geiserkraan, wasmachineaansluiting en losse keukenapparatuur. Iets verder zijn de douche en toilet zijn optisch in de schuur ingebouwd schuur voorzien van een plat dak (gedateerd).

1ste verdieping:
Bereikbaar vanuit de hal met houten trap, ruime overloop voorzien van Cv-ketel, type Nefit, bouwjaar 2009, grotendeels voorzien van enkel glas, met uitzondering van Velux dakramen. Voorzien van getimmerde slaapkamers en opgaande trap naar open bergzolder met vide

Bedrijfsgebouwen
De aangebouwde schuur gebouwd in circa 1800 met een oppervlakte van circa 360 m2 (afmetingen circa 30 m x 12 m). de wanden zijn opgetrokken uit steensmetselwerk met houten staanders op de vloer. Het dak is gedekt met dakpanprofielplaten, circa 2006, niet geïsoleerd en met riet gelaterd, voorzien van wolfseinden. De goten zijn van aluminium (twee zijden), de vloer is van beton . Ingebouwd is een voormalige koelcel met een capaciteit van circa 50 ton.

Vrijstaande stenen schuur (wagenhuis) gebouwd in de 20e eeuw met een oppervlakte van circa 200 m2 (afmetingen circa 12,50 m x 16 m). De schuur is opgetrokken met steensmuren (scheef) waarboven een zadeldak gedekt met pannen, met riet gelaterd. De vloer is van beton. Aan de achterzijde bevindt zich de aangebouwde garage van circa 62,5 m2 (afmetingen 12,50 m x 5 m).

Vrijstaande hangaar gebouwd in 1974 met een oppervlakte van circa 240 m2 (afmetingen 12 m x 20 m), goothoogte 4 m. De hangaar heeft in 2017 nieuw stalen plaatwerk gekregen.
De wanden zijn voorzien van stalen damwand profielplaten. Het zadeldak heeft een stalen golfplaat met aan de onderzijde een vilten afwerking tegen druppelvorming.

Boeren erf en tuin
Rondom de gebouwen is een ruim erf met een rondom de winsdsingel. Het erf is voor een deel verhard. Op het erf is aan de voorzijde circa 350 m2 betonverharding. Deze gaat over naar de achterzijde in grijze splitverharding.

Achtergelegen perceel Landbouwgrond
Het betreft hier lichte kalkrijke zavelgrond. De teelthistorie is in de bijlage toegevoegd. In 2019 groeien hier suikerbieten. De ligging is licht bol gelegen (kreekrug). Dermate licht van kwaliteit dat ook vroege aardappelen op geteeld zijn. Het perceel is gedraineerd en is goed ontsloten aan zowel de Zwarteweg als de Oudelandsedijk.

De gronden zijn voor teeltseizoen 2019 geliberaliseerd verpacht. Het is als een L vorm om de gronden gelegen.

Kadastrale gegevens
Gemeente Tholen, sectie O nummer 1903, oppervlakte 4.84.48 ha. Hiervan is circa 2.000 m² weiland ter linkerzijde van de boerderij verkocht aan de buurman. Er resteert voor verkoop 4.64.48 ha. De oppervlakte kan na inmeting nog iets afwijken.

Bestemming
Op de locatie is van toepassing het bestemmingsplan Buitengebied Tholen van de gemeente Tholen d.d. 19 december 2013.
De bestemming is:
- enkelbestemming Agrarisch
- dubbelbestemming Waarde – Archeologie - 2
- bouwvlak
Zie verder de aan deze brochure gehechte verbeelding en regels en overigens verwijzen wij u naar ruimtelijke plannen.

Een koper die hier wenst te wonen dient rekening te houden met een omzettingsprocedure van agrarisch naar wonen. De verwachting is dat dit hier mogelijk is. Uit navraag bij de gemeente (mondeling) blijkt dit. U dient als koper hier uiteindelijk zelf het initiatief toe te nemen. Eventueel kunt u dit als ontbindende voorwaarde inbrengen in uw bod.

Oplevering
In overleg. Verkoper wenst een andere woning aan te kopen medio 2020. Hier is maatwerk gewenst. De landbouwgronden kunnen eerder worden geleverd januari 2020. ?

Voor meer informatie of een bezichtiging ter plaatse, de heer ir. J.P.M. Pollemans 06 - 37195570 of jp@wltm.nl
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 995.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Woonboerderij Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1800 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 133 m² Perceeloppervlakte 46448 m² Externe bergruimte 800 m² Inhoud 600 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Warmwater C.v.-ketel Verwarming C.v.-ketel C.V.-Ketel combiketel uit 2009 Buitenruimte Tuin Tuin rondom Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen, voor 2 auto(s). Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Redelijk Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Tholen Sectie O Perceelnummer 1903 Oppervlakte 46448 m²

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.