nieuwsbrief juli 2017

Speciaal voor u het laatste nieuws van dé regiomakelaar van het buitengebied Bekijk de webversie
Juni 2017
alt text
alt text
 
Marktsentiment: een terugblik op 2016, agrarische grondprijzen blijven stijgen
alt text
De gemiddelde agrarische grondprijs is in 2016 met 5% gestegen ten opzichte van 2015. De prijs is uitgekomen op 57.900 euro per ha in 2016, terwijl deze in 2015 nog 55.200 euro per ha bedroeg. Dit is de belangrijkste conclusie uit het NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoedbericht van april. Wilt u meer weten over de belangrijkste ontwikkelingen van de agrarische vastgoedmarkt in 2016, lees dan verder.
 
 
 
alt text
Nieuwe pachtnormen 2017 bekend
Zojuist heeft staatssecretaris Van Dam de nieuwe pachtnormen voor 2017 bekend gemaakt. Bij het bepalen van de pachtnormen zijn de bedrijfsresultaten van middelgrote veehouderij- en akkerbouwbedrijven als basis genomen. Wilt u meer weten over de nieuwe pachtnormen, lees dan verder.
 
 
Bedrijfsverplaatsing melkveebedrijf Fam. van der Deure verloopt niet zonder slag of stoot
alt text
Op zaterdag 29 april vond de open dag plaats van melkveebedrijf Fam. van der Deure in het Noord-Hollandse Schardam. Hiermee is een eind gekomen aan een lange periode van wel tien jaar, die gemoeid was met de bedrijfsverplaatsing. "WLTM-makelaar Sjaak Swart heeft ons er in die moeilijke periode doorheen gesleept." Lees verder voor een reconstructie van de bedrijfsverplaatsing, die niet zonder slag of stoot verliep.
 
Asbestdaken, hoe zit dat ook al weer?
alt text
U weet ongetwijfeld dat asbestdaken in Nederland vanaf 2024 verboden zijn. Maar wist u ook dat er vorig jaar een subsidieregeling voor het verwijderen van asbestdaken is opengesteld. Wilt u meer weten over deze regeling? Lees dan verder.
 
 
alt text
Uitschrijven