Nieuwsbrief november 2015

alt text                                             


Wisselend beeld bij ontwikkelingen op de grondmarkt


Het aantal transacties in agrarische gronden en bedrijven is grosso modo flink afgenomen sinds de zomer. Toch zijn er deelsectoren die er in positieve zin uitsteken. Wilt u weten hoe uw sector er voor staat, lees dan verder.

 

Licht positief sentiment binnen de tuinbouwsector


De algemene trend in de tuinbouwsector is licht positief. Na jaren van kommer en kwel heerst er in enkele teelten, zoals die van komkommer, zelfs een soort jubelstemming. De sierteeltsector staat daarentegen nog steeds onder druk als gevolg van de nog immer toenemende hoeveelheid import en het deels wegvallen van Rusland als afzetmarkt. Wilt u weten hoe uw sector er voor staat en welke strategie u kan helpen om de crisis door te komen? Lees dan verder.
                                                               

  

 
    alt text

   

 


 
 

alt text                                                    

Succesvol beroep op regeling 'Ruimte voor Ruimte' dankzij langjarig lobbytraject


Aan de Helleborusweg in Rockanje zijn recent zes schitterende nieuwbouw villa's in gebruik genomen. Aan de realisatie van deze nieuwbouw is een lang en intensief lobbytraject voorafgegaan. De voormalige eigenaar van de grond, Andre de Gruijter, is er met hulp van WLTM Makelaardij in geslaagd om met succes een beroep te doen op de provinciale regeling 'Ruimte voor Ruimte'. Lees hier meer over deze succesvolle lobby.
 
 

Pas op bij bestemmingswijziging van gepachte grond


De wetgeving rondom pacht is niet voor iedereen altijd even helder. Recent heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden uitspraak gedaan in een zaak, met als onderwerp een geschil over het al dan niet gewijzigd zijn van de bestemming van gepachte grond. Wilt u weten wat de consequenties zijn van deze uitspraak? Lees dan verder.
 

        

    alt text                                                   

 
 


  alt text                                                  

   

                                                       

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verkoopt eerste kavels via openbare inschrijving


Woensdag 4 november heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in het Hampshire Hotel te Mijdrecht 11 kavels weiland/cultuurgrond bij openbare inschrijving verkocht. De kavels zijn gelegen in Groenekan, Westbroek, Heerjansdam en in de Meerpolder te Leidschendam. Het betrof de eerste maal dat RVO kavels verkocht. WLTM-makelaar Jan-Willem van Niekerk bracht namens meerdere aspirant-kopers het hoogste bod uit. Lees meer over deze bijzondere verkoop.
 
 

Ontmoet ons tijdens de Rundvee- en Mechanisatie VakdagenBezoekt u binnenkort de Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem? Kom dan zeker even langs in de stand van WLTM Makelaardij. U vindt ons in stand 189. Lees hier meer over de Rundvee- en Mechanisatiedagen
 

                                                           


      alt text