Nieuwsbrief WLTM najaar 2017

                                                           
 
Aanbod bouwkavels droogt op, agrarische markt overwegend stabiel
alt text                                                                                        
Waar de stemming in de markt voor agrarisch onroerend goed momenteel al enkele maanden stabiel is, wordt op de woningmarkt toenemende krapte zichtbaar. Te koop komende woningen staan korter te koop en het totale aanbod krimpt. De verkoop van het bestaande aanbod aan bouwkavels is zodanig vlot verlopen dat het nu nagenoeg geheel is opgedroogd. Wilt u meer weten over de belangrijkste recente ontwikkelingen van de agrarische vastgoedmarkt, lees dan verder.
 
 
 
alt text                                                                                                        
WLTM bemiddelt en adviseert bij unieke samenwerking in Hardinxveld-Giessendam
 
Om een bedrijventerrein te kunnen realiseren in het gebied 't Oog, heeft de gemeente Hardinxveld-Giessendam  een intentieovereenkomst gesloten met grondeigenaren in dit gebied. WLTM treedt in deze unieke samenwerking tussen de gemeente Hardinxveld-Giessendam en particuliere eigenaren op als adviseur en bemiddelaar. Lees hier meer over deze unieke samenwerking.
 
 
Gebroeders Konings blij met Ruimte voor Ruimte regeling
alt text
In het landelijk gebied tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten wordt de aanwezige glastuinbouw vervangen door een groene, open inrichting. Glas maakt in deze zogenaamde Duivenvoordecorridor plaats voor groen. Ook het tuinbouwbedrijf van de broers Ton en Hans Konings moest wijken als onderdeel van deze groene plannen. Lees verder als u wilt weten hoe de broers met hulp van WLTM-makelaar Peter van der Knaap met de gemeente Voorschoten tot een akkoord zijn gekomen.
 
 
  alt text                                                                                            
Wet- en regelgeving: moet schuur worden afgebroken bij 5 cm perceeloverschrijding?
 
Volgens het Kadaster staan een schuur en schutting over de gehele lengte 5 cm op de grond van de buurman. Moet deze overbouw op de grond van de buurman worden verwijderd? Lees verder als u wilt weten wat de rechter heeft beslist in deze zaak tussen twee buren.
 
 
Ontmoet ons tijdens de Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen
alt text           
Bezoekt u binnenkort de Rundvee- en Mechanisatie Vakdagen in Gorinchem? Kom dan zeker even langs in de stand van WLTM Makelaardij. U vindt ons in stand 193. Lees hier meer over de Rundvee- en Mechanisatiedagen.